2013. július 21., vasárnap

Megjöttek az ikrek

Már hétkor felébredtem, de Krisztát csak nyolc körül hívtuk fel. Meg is beszéltük, hogy Olivért és Bálintot a nagyszülei fogják hozni délután. Kihasználtam, hogy még nem süt a nap és adtam a veteményesnek egy reggeli locsolást is.

Elhatároztam, hogy készítek egy mankó lábat és feltámasztom a szilvafa roskadozó ágait. Áront csak egy kis segítségre kértem, de ő azt mondta, hogy az istállónak abba a sarkába ő nem megy, mert ott van egy pókháló. Amikor arra kértem, hogy hozzon be a mankóhoz egy hosszabb faágat, akkor az volt a probléma, hogy ő nem tudja egy méterrel odébb húzni a fűnyírót. A harmadik kifogásánál bepörögtem és azt mondtam, hogy akkor öltözzön és megyünk Gazdagrétre. Csak Emőnek köszönheti, hogy a mérgemnek nem tudtam érvényt szerezni.

A történtek után Áron is megszeppent egy kicsit.

Reggeli után levágtam egy nagy adag áztatni való bélyeget.

Délelőtt átmentem a Feri bácsihoz, hogy megbeszéljem velük a szerdai gyerekfelügyeletet, amiből semmi sem lett, mert ők hétfőn lemennek a Balatonra.

Közben a Szauter nagyszülők hívtak, hogy akkor most hozzák az ikreket és ha már a CBA-nál lesznek, akkor ránk csörögnek.

Feri bácsival átjöttünk megkonzultálni a Scenic vontatmány csatlakozójának az átkonstruálását. Möci és Feri ittak egy slivovicát, de engem kihagytak, mondván nekem még kell vezetnem.

Amint megcsörrent a telefon már is indultam a fiúkért. Bálint és Olivér szépen összecsomagolva átültek a Scenicbe. A bázison azután elindult a cirkuszi élet. Áron reggel óta elfelejtett rendet tenni maga körül.

A fiúk hamar eldöntötték, hogy hol fogják kialakítani a játszó sarkot és a fekhelyüket.  Ebéd előtt még kimentünk a Dunára csobbanni egyet. A fiúk egy kicsit túl messzire merészkedtek, ezért vissza kellett parancsolnom őket.

Kései  ebédre Möci a sütőben melegítette a römerben készített rakott karfiolt. A tartalmát egy kis kovászos uborkával hamar elpusztítottuk öten .

A délutánt mi Möcivel a ház hűvösében töltöttük. Áron az ikreket rávette egy monstre Capitaly partira. Időnként ránéztem a játék állására, de ugyanazt tapasztaltam, mint amikor mi játszunk Áronnal. Neki már mindenhol szállodái voltak, míg a többiek teljesen eladósodva romokban hevernek.

Estére megtörtem a diókészletünk felét, megdaráltam. A fiúk teljesen ellátták a palacsinta sütés összes fázisát. Vacsorára baracklekváros, diós palacsintát ettünk.

A fiúk megágyaztak maguknak, én meglocsoltam a veteményest és megnéztünk egy filmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése