2013. július 27., szombat

Indulás a Tócsa táborba. Bakonyszentlászló

Nagyon korán ébredtem. Először lementem locsolni, de közben félgőzzel elkezdtem ébreszteni Áront is, hogy kezdjen el készülődni. Belenéztem a levelezésembe, de ott egyetlen sor sem volt a Tócsa tábor címét illetően. Nem baj, nekiindulunk és majd menet közben folytatjuk az érdeklődést.

Az IGO szerint már 11 óra előtt ott leszünk. Szerencsénk volt az egy hónapra vásárolt autópálya matricánkkal ( 2013.07.07- 2013.08.07 ), mert legalább most is büntetlenül utazgathatunk rajta. Az autópályáról letérve gyönyörködtünk a Bakony és a környező falvak szépségében.

Közben találtunk egy mérsékelt árú üzemanyag kutat. Megtankoltunk. Amikor az IGO szerint megérkeztünk, akkor ott találtuk magunkat a semmi közepén. Felhívtuk Cser Katalint, aki közölte, hogy már nincs egy kilométer a végcélig és elmondta, hogyan jutunk oda.

Kiszálláskor átadtuk Áronnak a bőröndjét, Katalinnak pedig a két üveg lekvárt. Féktelen boldogság volt a találkozás Artúrral és Leóval. Ölelgetések, csókolgatások, azután eltűntek a szemünk előtt és többé nem is láttuk őket.

Még megbeszéltünk néhány technikai részletet Katalinnal, az augusztus 4-i hazautazással kapcsolatban, azután indultunk vissza Törökbálint fele.

Időben érkeztünk Aszódiékhoz. Már a vége fele folytak a buli előkészületei. Judit nagyon finom kajákat tálalt fel. Pálcikán sült csirkemell, sült virsli csevapcsicsa, sült krumplival, finomabbnál finomabb kenőcsökkel és kovászos uborkával. Sajnos nem ihattam hozzá a kínált Egri Bikavérből, mert Möci nem vállalja a vezetést.

Jánossal megbeszéltük, hogy ha nincs ellenükre, akkor jövő ősszel meglátogatjuk őket Izraelben. Annyira nem volt ellenükre, hogy előfeltételnek szabta, hogy csak akkor mehetünk, ha az ottlétünk alatt náluk szállunk meg.

Bár a társaság nagyon jó volt, mégis mi szakítottuk elsőnek a vendéglátást. Még napsütésben érkeztünk Dömsödre, így tudtunk egyet csobbanni.

Itthon azután ismét megnéztem a filmklubban már látott Martin Scorsese filmet a Casino-t. Újfent megdöbbentett ez a realista film a '70-es évek Amerikájáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése