2013. július 22., hétfő

Parlagfű mentesítés

Lassú felkelés után először a reggeli locsolás. Möci megírja a bevásárló listát. A fiúk úgy döntenek, hogy elkísérnek a piacra. A piacon csak 4 liter frissen fejt tejet és egy pohárka juhtúrót vettem. Közben Áronék elmentek csontiért. A Dabi vegyesboltban vettem meg a lista többi tételét (kárpát kenyér, sajt, párizsi, cellofán, szalicil, befőttes gumi, Nők lapja stb.).

Kriszta telefonált Madridból és mindenkit végigkérdezett, hogy hogyan vannak a fiai.

Itthon a fiúk készítették a reggelit, Möci csak a teát és a tejeskávét készítette hozzá. Degeszre reggeliztük magunkat.

Reggeli után elkezdtem teregetni a leáztatott bélyegeket. Közben átjött G. Laci és Judit, mivel a napelem rendszert illetően a döntés utolsó fázisában vannak. Juditot jobban érdekelték a Möci által mutatott Internetes oldalak.
Lacinak megmutattam a régi, zárlatos elektromos platnit. Ő pillanatok alatt szétszedte és behatárolta a zárlat helyét. A javítást és a megoldást illetően megkaptam a feladatot a beszerzendő alkatrészekről. Amikor elbúcsúztak megkérdeztem, lehet-e arról szó, hogy szerda délelőtt, amikor mi megyünk Budapestre ránéznének-e a fiúkra. Laci megértette, hogy akármilyen nagyok már a fiúk, nem hagyom itt szívesen magukra, rögtön vállalkozott a feladatra.

A fiúk leszedték a sóskát, majd felszerelkeztek a horgászcuccokkal és elindultak a kis hídhoz. Csak egy jó óra múlva érkeztek vissza. Három naphal volt a termés, de mindegyiket visszadobták.

Möci kiadta a fiúknak a sóska pucolását, majd kimentünk a stégre és napoztunk, úszkáltunk, megint napoztunk, megint úszkáltunk.

A fiúk házon belüli elfoglaltságokat találtak, de olyan jó az idő kint, hogy valamivel szerettem volna kicsalogatni őket. Összekötöttem a kellemest a hasznossal. Az egyik veteményesnél parlagfű mentesítési versenyt rendeztem, amiben én is részt vettem. A végén összeszámoltuk, hogy ki hány tő parlagfüvet tudott a földből kitépni.

I.   Áron   37
II.  Olivér 28
III. Bálint  27
IV. Gábor 23

Közben persze készült az ebéd. Möci ismét a römerhez fordult. A nyolc csirkecombon kívül cukkinit, lila hagymát és egyebeket tett bele, majd az egészet a sütőbe küldte. Volt hozzá még főtt krumpli és sóska is.
A fiúk nagyon jól ettek. Utána jött Laci bácsi és Judit, mert a napelem rendszerhez már a déli tájolású teraszukat is felmérte és annak kinyomtatott képét áthozta megmutatni. Mind a ketten hoztak egy-egy doboz tojást. Közben Laci kibővítette a szerdára tett felajánlását azzal, hogy ha van legalább két darab mentőmellényünk, akkor elviszi a fiúkat csónakázni.

Délután ketten nekiláttunk a bélyegek kiteregetésének. Amíg én teregettem, addig Möci rákeresett és felolvasást tartott Bálint Lea Ráchel 40-50 évvel ezelőtt írt verseiből. Túl nagy adagra sikeredett a beáztatott bélyegek mennyisége, mert még a lefekvésig sem végeztünk vele.

Túl későn ebédeltünk, ezért a vacsora valahogyan kimaradt az életünkből. Még egy gyors locsolás és irány az ágy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése