2013. július 31., szerda

jégsaláta

Sikerült viszonylag normál időben felkelnünk. Möci már lent olvasgat a notebookon valamit. Elindulok kárpát kenyérért, de ha már elindulok, akkor elgurulok a kiskunlacházai TESCO-ig is, mert egy csomó utalványnak lejár a határideje. Ezt hívják a fogyasztói társadalomban "kényszer vásárlásak".

Már kilenc óra, mire befejezem a locsolást is és kezdhetjük a reggelit.
Délelőtt rendeztem a számítógépen rendezhető elmaradásaimat és egy picit gyomláltam Möci fűszernövényei között is, mert ahogyan ő gyomlált, az még hagyott hátra tennivalót.

Möci délelőtt egy sort se tanult a feladott angol leckéből.re nagyon szigorúan rászóltam,  ha ma nem tanulja meg a mára kijelölt penzumot, akkor  a velem való angol tanulásról egyszer, s mindenkorra mondjon le. Az elmúlt két év után neki már régen nyelvi államvizsgáznia kéne.

Ebédre megettük a spenótos nokedli maradékát. Ha este jönnek a Dezsőék, akkor már csak mesélni fogunk a spenótjukról, mert kóstolót kínálni már nem tudunk.

Nekilódultam, hogy felássak egy kisebb területet a Prelukban vásárolt jégsaláta magoknak. Végül csak nagyon kis területet sikerült ültetésre rendbe hozni, de azért 15 fej jégsaláta csak lesz belőle.

Megint úsztunk egy nagyot a Dunában. Napozás közben Möci megpróbálta felmondani a  mai angol lecke első felét. Amikor a naplemente után visszahúzódtunk a fészekbe, kipróbáltuk, hogy milyen változást eredményezett nálunk a TV adások digitális átállása. Meglepetésünkre semmi nem változott, így itt a bázison nem lesz szükség úgy nevezett set top box vásárlására.

Möci még este nyolckor is egy tepsi túrós rétes sütésével volt elfoglalva. Az esti locsolás előtt tartottam egy
oda-vissza játszó villanyóra leolvasást. A beszerelés óta valamivel több mint 300  kWh teljesítményt fogyasztottunk, miközben a napelemes rendszer 600 kWh-nál is többet termelt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése