2013. július 23., kedd

Petanque

Úgy látszik, hogy nehezen viseltem, hogy a vacsora elmaradt, mert éjjel addig-addig forgolódtam, mígnem azután fél három tájékán lementem egy cseppet falatozni. A römerben megkocsonyásodott szaftot törülgettem ki egy kis kárpát kenyérrel és az egészet Unicummal öblítettem le. Ettől azután olyan jól aludtam, hogy csak akkor ébredtem fel, amikor már a többiek a reggeliző asztalnál ültek a kúp alatt.

Möci nagyon finom kőrözöttet készített a tegnap vásárolt juhtúróból.

A nap már elkezdett sütni, így az utolsó pillanat, hogy elvégezhettem a reggeli locsolást.

A fiúk azt találták ki, hogy a reggelizés után petanque-ozni fognak, amire vesztükre engem is meghívtak. Möci kiadta a parancsot, hogy mindenki vigye be az edényeit és amit meghagyott a reggelinél. Már elkezdtük a petanque-ozást, amikor  Möci haragja dübörögve szólt, mert még nem hordtunk be mindent.

5-3-2-1 lett  petanque-ozás eredménye. Én az 5 aranyérmemet csak azért tarthattam meg, mert, közben telefonhívásom volt a bankból. Elintéztem a különböző pénzek átcsoportosítását, hogy elkerülhessem a 
16%+ 6%-os kamatadót, amit a kormány az idén augusztus 1-től vezet be.

A fiúk azt javasolták, hogy menjünk ki a Dunára úszni. Erre tettem egy lapáttal azzal, hogy vigyük ki a gumi kajakot. Nagy sikere volt annak ellenére, hogy ebbe egyszerre csak ketten ülhetnek bele. Amúgy is csak két mentőmellény volt és úgy hallottuk, hogy a vízi-rendőrség mostanában nagyon szigorú. A kajakozásnak frenetikus sikere volt. Legalább kétórás Duna imádás volt. A végén a fiúk leeveztek a kis hídig. Möci kerékpárral ment utánuk.
Mi is úszkáltunk egy kicsit. A nagy hőséget nem is lehetett másképp kibírni.

Möci megkért, hogy menjek el vásárolni és készítsünk egy milánói makarónit. A kisboltban vettem meg a hagymát, makarónit, sajtot és a felvágottat, a hentesnél pedig a fél kiló darált pulyka mellet.

Magamra vállaltam a milánói készítését. Nagyon finomra sikerült. A fiúk hihetetlen mennyiséget tudtak elpusztítani belőle.

A délutáni sziesztára mi a klimatizált huzikába vonultunk félre, míg a fiúk a házban randalíroztak. A pihenés után rendeztem egy lehullott almaszedő versenyt.
I. Bálint
II. Olivér
III. Áron

amit én szedtem, azt becsületesen elosztottam a három fiú ládájában.

Este befejeztem a bélyegek teregetését, Möci pedig átmikrózta a baracklekvárokat és végleges formájukban tette el.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése