2013. augusztus 1., csütörtök

körömpörkölt

Olyan későn ébredeztem, hogy Möci már lent volt, és már kávézott is, sőt, mivel a nap fenyegetően elkezdett sütni és emelkedni a horizonton, meglocsolta a veteményest is.

Gyorsan elgurultam a piacra. Vettem tejet, tojást, szalonnát, a hentesnél pedig két körmöt. Itthon Möci feltálalta a reggelit, de megállapította, hogy a körömpörkölthöz nincs  elég vöröshagyma itthon. Rögvest el is kerekezett a vegyes boltba.

Feltettem a köröm pörköltöt főni, de ez nem lóverseny. Már délután két óra is elmúlt, amikor még híre-hamva sincs annak, hogy puha legyen. Amikor már úgy nézett ki, hogy nemsokára készen van, beledobáltam a krumplit is.
Végül háromra terítettünk meg a kúp alatt. A körömpörkölt, kárpát kenyérrel, kovászos uborkával zseniális kajának bizonyult. A körömpörkölt egészségtelen, hizlal, de nagyon finom.

Áron annyira elkezdett hiányozni, hogy napjában többször is az eszünkbe jut. Ebéd közben például azért, mert Ő szokott figyelmeztetni, hogy: "Apa, neked egy évben csak egyszer szabad köröm pörköltöt enned."

Később meglátogattuk a Dunánkat és úsztunk egy nagyot.

Esti locsolás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése