2013. augusztus 30., péntek

Öltözködünk az évnyitóra

Majdnem tízig lustálkodtunk. Igaz, hogy közben befejeztem a tegnapi blogbejegyzést. Möci 11-kor jelent meg, azzal, hogy ma nem szeretne velünk jönni Dömsödre.

Hamar el is indultunk és az első megálló a TESCO volt. Nagyon telepakoltuk a bevásárló kocsit, mert szinte mindenből szűkösen állunk. A kaja és italféleségeken felül vettünk Áronnak két fehér ünneplő inget. Az évnyitóra alkalmas cipőt egyáltalán nem találtunk. Az ebédre egy készre sült grillcsirkével és krumplival készültünk.

Cipő ügyben a DEICHMANN-hoz is benéztünk, de az egyetlen gumitalpas fekete cipőért soknak találtam az 5000.- forintot.

Elvittük Nagy úrnak az öt darab saját gyártású kábel bevezetőt a napelem szereléshez. Dömsödre menet megálltunk a Bureknél. Vettünk egy kis vekni teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, meg egy meggyes pitét. Dömsödön megálltunk a nagy kínai boltban és találtunk Áronnak sokkal jobb ünneplő cipót, ami 5000.- Ft helyett 3200.- Ft volt. Azt nem reklamáltuk, hogy a 200.- Ft-os zokni árát az eladó nem hozzáadta az árhoz, hanem levonta abból, így cakli-pakli 3000.- Ft-ot kellett fizetnünk.
A helyi fodrász szalonban előjegyezték Áront 5 órára.

A bázison nekiugrottam az ebéd készítésének. Áron teljes erőből segített, ami által egy óra múlva tálaltuk az ebédet. A grillcsirkéhez készítettünk petrezselymes krumplit és tejfölös uborkasalátát. Amíg a krumpli főtt, addig pucoltam a hullott almákat a következő adag almaléhez.

Áron igazán átlépte a felnőtté válás első állomását. Egyedül ment biciklivel a fodrászatba. Felvette a bukósisakját, elkérte a pénzt és már karikázott ki az utcára. A lelkére kötöttem, hogy nagyon óvatosan menjen és figyeljen a forgalomra. Most, hogy már nem kellett autóba ülni, ihattam egy unicumot.

Amíg vártam rá, addig felcímkéztem a kapucsengőt, hogy minden nap épüljön,szépüljön egy hangyányit a dömsödi bázis. Utána olvasgattam az új Obama könyvet.

Áron hamar megjött és szuper lett az évnyitóra készült frizurája. Vacsorára belekóstoltunk a csirkés lecsóba.
Még megnéztük a Fábryt, de nagyon nem dobott fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése