2013. augusztus 12., hétfő

őszinteség - hazugság

Reggel egy darabig úgy tűnt, hogy minden rendben megy. Bár nem egyszerre ébredtünk és keltünk fel, emiatt azután több turnusban reggeliztünk.

Amíg Möci készítette a reggelit, addig én elkezdtem az istálló padlásterét reorganizálni. Felszereltem egy ott egy fali dugaszoló aljat és egy lámpatestet körtekapcsolóval.

Az első reggelizők mi voltunk, Möci meg én. Azután elkezdtek szállingózni a fiúk, Áron és Leó.

Közben Dezső átadott egy nagy vödör spenótot a kerítés fölött. A fiúk elkezdték pucolni. Amikor én csatlakoztam, megkérdeztem, hogy milyen használati utasítást mondott Möci a spenótra vonatkozólag. Öt perccel később, amikor valami miatt vitába keveredtem Áronnal, akkor ő azt mondta, hogy nem kérdeztem meg. Ettől teljesen kiborultam. Elmagyaráztam Áronnak, hogy a mi érékrendünkben milyen fontos helyet foglal el az őszinteség és milyen megvetett a hazugság. Ezután hosszú mosolyszünet következett.

Később, Möci megpróbálta oldani a megfagyott légkört azzal, hogy rajzoltatta a fiúkat. Az enyhülés azzal folytatódott, hogy kimentünk a stégre. Áronék kérték, hogy vihessék ki a gumikajakot. Előtte persze fel kellett fújni, mert az egyik hurkája leeresztett. A csirkecombokat bepácolva tettem a hűtőszekrénybe.

Amíg a fiúk kajakoztak, Möci pedig a stégen napozott, Emőkével átúsztuk a Dunát. A túlparton kiszálltunk és jót beszélgettünk a nénivel a vízililiomairól. Mire visszaértünk, már mindenkinek korgott a gyomra.  Hat darab combot Emőke bepanírozott, a másik hatot pedig roston terveztük megsütni. Közben Möci megfőzött egy csomó krumplit, amit Emőke pucolt meg. A fiúk csinálták a tüzet és én voltam a sütésért felelős. Két comb oda is égett, mert megjött Huszti Zoli, hogy elszámoljunk a klímával.

A combokat sikerült mindet elpusztítani a főtt-sült krumplival és a kovászos uborkával.

Amikor Áront és Leót kértem, hogy pakolják be a kajakot és az evezőt, akkor arra hivatkozva, hogy ők már Möcivel megbeszélték, délután is mennek kajakozni, sőt, le fognak evezni a strandig, meg vissza és majd csak utána pakolnak.

Késő délután jött Huszti Zoli. Elrendeztük a klíma anyagi részét és megbeszéltük, hogy az SMS-en keresztüli távvezérléshez majd még be fognak húzni egy kábelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése