2013. augusztus 18., vasárnap

szilvás gombóc

Az éjszakák már egy kicsit hűvösödnek, de nappal a nyár zavartalanul folytatódik.

Amíg Möci a reggeli kávéját issza, gondosan meglocsolom a veteményest. Rá kellene szánnom magam egy kicsit gyomlálni, hogy jobban tudjanak fejlődni a hasznos zöldségeink.

A reggeli fénypontja a tcaciki és a Zsófi néni őszibarackja. Reggeli után skype-olok Jáhn Gáborral a szeptember 8-i családi buliról.

A reggeli után négykézláb végiggyomlálom a zöldbabot. Azt gondolom, hogy ugyanezt hajolgatva meg se tudnám csinálni. Mire befejezem a gyomlálást csurog rólam a víz. Menjünk ki a Dunára egyet úszni.

A mi Dunánk nem bírja ezt a nagy hőséget és azt, hogy nem mozdul a víz. Elkezdett poshadni és büdösödni, már nem olyan finom friss, mint lenni szokott. Nem is értem, hogy ilyenkor miért is nem nyitják ki egy rövid időre, mondjuk egy fél napra a soroksári és a tassi zsilipet. Talán a víz mozgása felfrissítené. Azért úsztam egy rövidet. Möci nem követett és azt javasolta, pattanjunk fel a bringánkra és menjünk le a szabad strandig, ott talán jobb a helyzet. Elindultunk és útközben beszóltunk Gabikáéknak, hogy mire visszajövünk, két óra után jöjjenek át hozzánk egy szilvás gombóc kóstolóra.

Legurultunk és ott valamivel valóban jobb volt a víz, mert ott szélesebb a Duna és valószínűleg kotorják is, de azért egy óránál mi sem töltöttünk ott többet.

Visszajövet a kerti zuhanyt használtam.No nem azért, mert az a víz ingyen víz, hanem  azért, mert abból fokozatosan lehűlve érkezik a víz. Először jön a napsütötte meleg, azután a langyos, majd lassan-lassan a jéghideg.  Még egy korsó hideg sör és máris teljes a nyaralás fíling.

Gabika és Feri bácsi átjöttek. Addigra át is sült a korábban megfőtt és megprézlizett szilvás gombóc. Nagyon bekajáltunk belőle. Utána főtt kukorica volt és kávé.  Gabikáéknak is tetszett a klíma teljesítménye, hogy ebben a kánikulában még lent is érezhető a klíma hatása.

Kimegyünk a stégre Gáborral és Klárival együtt élvezzük a Dunát. Közben Zacher Palkó jelent meg a kajakkal és invitált, hogy szálljak be a kajakba. A nagy feladatra felkészültem és bemutattam egy minta kőrt, anélkül, hogy mindenki röhöghessen a felborult kajak miatt. Möci jót dumált Klárivlal, miközben mi Gáborral úszkáltunk a Dunában.

Palkó tájékoztatott, hogy egy hónapja elhunyt közös barátunk Gyarmati Gábor, aki egyetemi évfolyamtársam és sokáig jó barátom volt, de politikai nézeteltéréseink miatt egy idő után eltávolodtunk és elszakadtunk egymástól.

A stégről Pista bácsihoz mentünk. Nála néhány pálinkával oldottuk a mai nap feszültségeit.

Hazajövet még egy kicsit megpróbáltuk a TV előtt lezárni az estét.


Nyál csorgatva néztem a neten egy Dehler Sprintát. El is küldtem a linket Lacikának és Tamásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése