2013. augusztus 26., hétfő

A szivattyú rekonstrukciója

Normál időben keltünk. Én lementem meglocsolni a veteményest, bár be volt borulva és már lógott az eső lába. Emőt és Áront arra buzdítottam, hogy addig készítsék el a reggelit. Nem lett belőle nagy zabálás, de finom volt. Megbeszéltem Áronnal és Möcivel, hogy amíg én elmegyek a hegesztő készülékért a Feri bácsihoz, meg néhány dolgot bevásárolni a Dabi Vegyesboltba és a Műszaki vasboltba, addig ők készítsék elő az  almalé gyártó projektet.

El is indultunk a Feri bácsival, meg is vettük a lábszelepet, meg a teflon szalagot, de közben akkora eső kapott el bennünket, hogy majdnem bőrig áztam.

Visszajövet Möci és Áron szomorúan :-) bejelentették, hogy ők szerettek volna almát szedni, de jött az eső.
Feri bácsival elkezdtük szerelni a szivattyúba az új lábszelepet, de ehhez át kellett vinni, szinte az egészet az ő nagy satujába. Mielőtt átvittük volna, azért biztonságból megkóstoltuk István bátyám eper pálinkáját. Hogy ne féljünk, Möci is beszállt a kóstolók csapatába.

Közben Möci kérte, hogy az ebédhez süssem meg a második adag fasírtot. Két fele kellett szaladgálnom, de a végén mind a kettő sikerült. A szivattyú felszerelése tökéletes lett, bár ez csak holnap reggelre fog kiderülni. Azt már most is leszögezhetem, hogy Feri bácsi segítsége nélkül, egyedül, ezt nem tudtam volna megoldani.

Az ebéd nagyon finom lett. Tejfölös gombaleves füstölt husikkal és fasírt hagymás krumplival és caciki salátával.

Nem sokkal az ebéd utáni kávét követően, megjelent az AEGON helyi képviselője. Felé az volt a kérésem, hogy dömsödi lakásbiztosítást dolgozza át úgy, hogy a napelem rendszer is bekerüljön  a kockázatok alá, de úgy, hogy a havi több, mint 4800.- Ft legyen valamivel kevesebb. Ez végül sikerült is, oly módon, hogy a havi biztosítási díj 4200.- körülire sikeredett.

Amikor a biztosítási ügynök elment, még befejeztem egy szerelést a huzikában. Levettem néhány függönyt, amit Möci szeretett volna kimosni és beszereltem a napelem kábeljének a rögzítő bilincseit.

Kati néninek szánt  gépen sikerült a Skype egy korábbi verzióját feltelepíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése