2013. augusztus 22., csütörtök

Manna pedig velünk jön

Már hétkor felkeltem és lementem locsolni, Möci közben készítette a reggelit. Reggeli után, hogy megint javuljon a ház állaga megragasztottam a felső WC deszka letört ütközőjét. Mindig csak egy keveset kell jobbítani a házon.

Itt az ideje, hogy elindítsam az  inverteres klíma GSM adapterrel bárhonnan bekapcsolható egységét. Ehhez meg kellett keressem a GSM Pager leírását. Nagy szerencse, hogy abban két darab relé is van, amelyek közül eddig csak az egyik volt (Cirkó fűtés) foglalkoztatva, a másik kihasználatlanul hevert benne. Felhívtam Zolit, hogy mondja meg milyen erős relé szükséges a klíma bekapcsolásához ( ~230V 6A /=12V). Nagyszerű, mert éppen van egy ami 6A helyett 8A-es, tehát bőven jó. Már csak arra volt szükség, hogy megnézzem a bekötését a neten.

Délelőtt, megtagadva önmagam, lemostam az autót. Kicsit összerámoltunk, hogy kora délután el tudjunk indulni Budapestre. Nóra nagyi és Áron is ma jönnek haza Egerből.

Többször hívtuk telefonon az ELTE Kiss János altb. utcai Általános Iskola Titkárságát, de csak az üzenetrögzítővel sikerült beszélnünk. Végül a portástól tudtuk meg, hogy szerdán lesz 9:00-től 13:00 óráig fogadóóra.

Ebédidőben még nem voltunk éhesek, ezért csak a maradék görögdinnyét ettük meg.

Möci pakolta az élelmiszereket, én meg az egyebeket. Abban teljes volt az egyet nem értés, hogy Manna maradjon, vagy vigyük magunkkal. Én győztem, mert lelki szemeim előtt láttam, amint Manna este 8-tól reggel 8-ig egyfolytában azt nyávogja, hogy: "engedjetek be!"

Zoli bácsival meg tudtunk beszélni egy holnap reggeli locsolást, azután meg már mi is jövünk vissza.

Hazafele bevittük a TESCO-ba a rengeteg üres flakont. Vettünk pékárút és italokat. Igyekeztünk gyorsan végezni a vásárlással, mert Manna az autóban a tűző napon van. Itthon vele kezdtük a felcipekedést, utána már csak el kellett kötni egy bevásárló kocsit a CBA elől és a többi cuccot azzal vittük fel.

Emőke nagyon örült, hogy viszontláthatja Mannát, de azért nem vitte magával, Manna ott aludt nálunk.

Möci nem tudott ellenállni a kísértésnek, pedig kértem, hogy ne álljon neki csaszatolni, hanem inkább pihenjen. Felment, hogy kitakarítsa Csabi után a lakást.

Katika jól van, de a rehabilitáció miatt száz napos szobafogságra van ítélve. Möcivel azt találtuk ki, hogy felhozzuk neki a kis notebookot és megszervezzük, hogy wifi-n keresztül tudjon Internetezni és akkor talán nagyobb türelemmel tud pihenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése