2013. augusztus 31., szombat

Sevilor

Nagyon korán kezdődött a nap. Lementem ugyan locsolni, de alig kellett, mert úgy látszott, hogy éjszaka esett az eső is.

Áront sikerült rábeszélnem, hogy jöjjön velem a piacra. Nem vásároltunk sok mindent, csak angol szalonnát, sütni való szalonnát, egy fél szál csípős kolbászt és két doboz tojást.

Visszavittük Gabikáékhoz az inverteres hegesztő készüléket és ha már ott voltam, akkor megnéztem hogy áll Feri bácsi a mennyezet szigetelésével és lambériázásával. Nagyon szépen halad vele. Még egyszer bocsánatát kértem, hogy ennyire rábeszéltem, ne halogassa ezt a munkát, mert nemsokára jön a rossz idő, de még ők voltak hálásak azért, hogy ilyen erőszakos voltam és nemsokára ez is készen lesz.

Gabikának volt egy problémája a számítógépével, nem sikerült a Skype frissítése. Nekem könnyű volt ezt a hibát elhárítani, mert egy hete én is beleszaladtam ugyanebbe a csapdába. Egyszerűen kellett keresni a neten a Skype-nak egy régebbi verzióját és azzal simán ment a telepítés.

Közben Áron elindult, hogy elkezdje készíteni a reggelit. Mire én is hazaértem, már meg volt terítve a kúp alatt. A finom reggeli után egy kis blog írás, miközben megjött Józsi. Tanácsunkat kérte, hogy mennyire legyen felfújva a frissen kapott gumicsónakja. Szerintem - mondtam -, arra valamilyen módon rá van írva, de átmegyünk és megnézzük.Viszont, ha már átjött, akkor mi is szeretnénk, ha ellátna minket szakmai tanácsaival a jövőre építendő kocsibeállót illetően.
Miután mindent részletesen elmagyarázott, menjünk át, de vigyük át a mi a Sevilor gumikajakunkat, mert annak egyik hurkája meg valószínűleg valahol ereszt. A Józsi kompresszorával fújtunk bele bőven és bő szappanos vízzel kerestük, hogy hol ereszti el a levegőt. Amikor nem találtuk, akkor vallotta be Áron, hogy amikor ők kivitték a kajakot Olivérrel a Dunára, akkor az egyik szelepét véletlenül kihúzták.

Még 12 előtt sikerült a vas-műszaki boltban megvennem a szivattyúhoz szükséges flexibilis csődarabot megvennem. Kifizetni ugyan nem tudtam, mert már lezárták a POS terminált, de nem probléma, majd a jövő szombaton lerendezem.

H. Zolit felhívtam, hogy mikor tudná a klíma távvezérléséhez szükséges kábelt betelepíteni. Jövő szombatban állapodtunk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése