2013. augusztus 17., szombat

A huzika elektromos csatlakozója

Manna megint ott aludt az ágyunkban. Bár azonnal telefonáltam a Dabi Vegyesboltba, hogy tegyenek félre egy kárpát kenyeret, de már lekéstük az utolsó darabot is.

Elindulás előtt még meglocsoltam a veteményest, de  csak két szem paradicsomot tudtam feltenni a reggeliző asztalra,mert a mienk csak lassan és fokozatosan érik. Utána megborotváltam a kerítés sövény utcai oldalát is.

A piacon vettünk szalonnaféléket, tejet, tojást, négy cső kukoricát és egy kis paradicsom kiegészítést, mert a mienk saját fogyasztásra kevés.

Möci finom reggelit varázsolt az asztalra.

Zsófi néni szólt, hogy Zsolti felakasztott a kerítésre egy zacskóban őszi barackot.

Délben átjött Feri bácsi és végre átszereltük a Scenic-en a huzika elektromos csatlakozóját. Ezt egyedül nem tudtam volna megcsinálni. Engem megnyugtat, hogy Ő is hülyül, nem csak én mert amikor elment, nálunk felejtette a szemüvegét és a baseball sapkáját. Átvittem neki és leültünk volna egy kicsit dumálni, amikor jött Möci, hogy a kéményseprő keres és szeretné átvizsgálni a három kéményt (cserépkályháé, cirkó-gázboyleré és a kúp alatti hússütőé). Kérdeztem a mestert, hogy mi a vizsgálat célja, amire kertelés nélkül azt mondta, hogy a bevételük növelése.

Később ismét felvettem a festő munkaruhámat és próbáltam a tegnap este lealapozott oszlopot, most már véglegesre festeni.

Áront felhívtuk, felhőtlen élményeiről számolt be. Összebarátkozott egy fiúval és vele úszkálnak, pancsolnak. Elmondta, hogy milyen új létesítmények vannak az üdülőben és azt is, hogy a jövő hetet ég együtt töltik a nagyival.

Kimentünk a Dunára úszni, napozni, élvezkedni és közben megint szomorkodtam azon, hogy már nem tart sokáig a nyár.

Kicsit foglalkoztam a bélyegekkel is. A TV csatornákat végigböngészve nem találtunk semmi nézhető műsort.

Möci finom összeállítása (megmaradt töltött paprika, füstölt szalonnás krumpli és tzatziki) zseniális vacsorának bizonyult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése