2013. augusztus 11., vasárnap

egy kis tenisz, lecsó és a hullócsillagok

Nyolc körül ébredtünk. Azzal kezdtük, hogy elgurultunk a TESCO-ba mákért és ha már ott vagyunk, akkor vegyünk néhány dolgot, mert Möci szerint nagyon kiürült a háztartás.Így a 219.- forint helyett 20 ezerrel többet hagytunk ott.

Hazajövet mindenki részt vett a reggeli készítésében. A kúp alatti nagy zaba után azt találtuk ki, hogy elmegyünk teniszezni.

Csak Emőke és Manna maradt otthon. Nagyon jól  esett az egyórás edzés. Áron sokat segített Leó tanításában. Utána megnéztük Eszter és Gábor (ők a teniszpálya tulajdonosai  és üzemeltetői)  házukat. A ház kívül-belül tetszett. A duma mellé kaptunk egy finom kávét és narancslevet.

Möci és Leó közösen készítették ebédre a mákos gubát. Mindenkinek ízlett, de Leó még a tálalásnál feljavította egy kis tejjel.

Felhívtuk Nóra nagyit, hogy egyeztessük Áronnal való programját. Nehéz volt vele a telefonon keresztül kommunikálni, de abban meg tudtunk állapodni, hogy kedden délután el tudjuk vinni hozzá Áront.

Feri bácsi átjött a nagy létra toldalékáért és utána lementünk csobbanni a Dunára. Már kezdett lemenni a nap, amikor nekiálltam a bográcsban készíteni a lecsót. Áron és Leó készítették a tüzet, miközben én már aprítottam a hagymát. A többi már gyorsan ment, egy órán belül tálalva volt a vacsora.

Kaja után Emőke, Áron és Leó valamilyen nagyon izgalmas kártyajátékba kezdtek, mert úgy tűnt, egy darabig nem is fogják tudni abbahagyni.

 Végül - de ez már nagyon későn este volt - Emőke javaslatára kiültünk a kertbe és néztük a hulló csillagokat. Sikerült beazonosítanunk a különböző csillagképeket, a göncöl szekeret és a tejutat, a felettünk nagyon magasan elszálló repülőgépeket és az időnként fényesen felvillanó műholdakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése