2013. augusztus 21., szerda

Tolvaj macska

Borús napra ébredtünk. Már tegnap is tudható volt, hogy átmenetileg vége a nyárnak, de hogy az átmenet meddig fog tartani azt nem tudni. Az eső lába is  lóg. Minden esetre, abban bízva, hogy fog még sütni a nap is, meglocsoltam a veteményest.

Reggelire semmi fakszni, a lecsó egy részét megmelegítettük, még a tűzön elkevertem benne egy tojást és azt reggeliztük.

Möci megígéri, hogy ma rendesen fog tanulni angolt, de egyelőre a szilvalekvár befőzéssel bíbelődik, én pedig megnézem, mi hiányzik a tegnapi blog bejegyzésből és hallgatom, ahogyan az eső veri a huzika tetejét.

Sikerült megvívni a harcom a BestDigital-lal, hogy 9600.- Ft helyett csak 4590.- Ft-ot kelljen fizetnem a wifi fülhallgatóért. Kicsit megfenyegettem őket, hogy ez a Grando "csak a mai napon" csalogatójuk egy kicsit csapda jellegű.

Egyszer csak kitaláltam, hogy ma tejfölös csirkepörköltre vágyom. Möci elkezdte dinsztelni hozzá a hagymát, amikor még csirke sincs itthon. Beugrottam az autóba és irány a csirkecomb és a tejföl. Nem volt egyszerű mindezt beszerezni, mert a Húsüzlet zárva volt, a CBA-ba pedig nem érkezett meg a hússzállító kamion.
Végül sikerült mindent megvenni. Odatettem a pörköltöt és amikor már majdnem készen volt, akkor Möci parancsára hozzáöntöttük a maradék lecsót. Kovászos uborkát faltunk hozzá. Nagyon jó kaja kerekedett belőle. Utána görög dinnye, aminek a héját és a csontokat ma Möci vitte Laci bácsiékhoz.

Egyedül olvasgattam. Csak fél szemmel láttam, hogy a  macska bejött, odament a kajás tálhoz és elkezdett enni. Már egy két perc is eltelt, amikor jobban odanéztem és nem a Manna volt a kaja tolvaj, hanem egy szürke macska. Kizavartam és felmentem a hálószobába. Hát mit látok? A Manna átlósan elterülve az ágyunkon délutáni álmát alussza.

Amikor Möci hazajött, még egy kicsit keresgéltünk a Youtube-on, mert szerettük volna megnézni Gérarde Philippe-vel a Vágyakozás c. 1953-as filmet, de teljes filmet sajnos nem találtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése