2013. augusztus 9., péntek

az éléskamra rekonstrukciója

A reggeli már készen van amire én felébredek. Igaz, hogy nem lágy tojás, amire vágytam, de készen van.

Reggeli után megállapítottam, hogy az ásványvíz tároló, konstrukciós hiba miatt összeroskadt. Az én hibám miatt történt, ezért az én kötelességem ezt rendbe hozni. A nagy munka azzal fejeződött be, hogy a visszaszerelésnél levertem egy üveg pálinkát, aminek törmelékeit Möci szedte össze, én csak sűrűn bocsánatot kértem.

Möcinek többször meg kellett rángatnia a felújított polcot, hogy milyen stabil.

Délelőtt Möci nagy fegyvertényt hajtott végre, összeszedi a lehullott almákat. A már teljesen hasznavehetetleneket a komposztálóba küldi, a többit pedig további feldolgozhatónak ítélve egy lavór szerűségbe gyűjtve.

Még nem kezdtük el az almák feldolgozását, helyette csobbantunk a Dunába. Möci főleg Zitával hancúrozott.

Az éléskamra rendbehozása  azzal folytatódott, hogy Möci kilakoltatta az összes üres, sörkollektornak szánt sörös dobozt. Az istálló padlásterében kellett új szálláshelyet kialakítanom a sörös dobozok számára.


Közben minden mozdulatunkat a kulcsra zárás kíséri. Kicsit irigylem azokat, akik olyan országban élnek, hogy nincs kerítés és nincsenek zárak. Legutóbb Göteborgban voltunk ilyen helyen.  Ott egyszerűen nincsenek kerítések és nem zárják a lakásokat és az autókat.  Itt Dömsödön egész nap arra kell figyelnünk, hogy bezártuk-e a Duna kaput, az egy zár és egy lakat. Bezártuk-e az istállót, az egy zár és egy lakat. Bezártuk-e az autót, ami csak egy távirányító és bezártuk e a kert kerítését, hogy ne jöhessen be senki, mert ellophatják a fűnyírót vagy egyszerűen csak az alumínium létrákat.

Möci ebédre a tegnap készített töltött paprika maradéka mellé pörcös túrós csuszát készített. Ebéd után félrevonultunk a lehűtött huzikába. Möci angolt tanult, én pedig egy darabig olvasgattam, majd megnéztem a szemhéjaimat belülről.

Holnap tervezzük Horányba vinni. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk nagyon fognak örülni az almalének, de ha az almalé gyártásból kellene megélnünk, akkor felkopna az állunk. Sok meló, kevés almalé.

Huszti úr megrendelte az LG klímát és vasárnap délutánra ígéri a szerelést.

A naplemente után még úszunk egy órát a Dunában. Zita is jön Feri bácsival, aki eredetileg Rokkót hozta volna sétálni, de végül ő is csobbant egyet.

Nem bízom a meteorológia előrejelzésében és nekiállok locsolni. Az esti locsolás után még bekapom a túrós csusza maradékát a sült szalonna darabokkal.

Möcit már csak az álmosság tehetetlensége tartja a TV előtt, amíg én a blogbejegyzéseimet frissítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése