2013. augusztus 28., szerda

It's a hard day

Nehezen, de azért felébredtünk. Szerencsére zuhog az eső és remélem, hogy ez országos eső és nem kell aggódnunk a dömsödi veteményes miatt. Áront már a bekapcsolt számítógép előtt találom, de hamar sikerül rábeszélnem, hogy kapcsolja ki és helyette folytassa a rend csinálást a szobájában. Én készítem a reggelit és együtt reggelizünk.

Készülünk a Kiss János altb. úti Általános Iskolába, ahol 10-re van időpontunk az Igazgató helyettes asszonynál.

Igyekszem úgy felöltözni, hogy Möcinek is tetsszen a a toalettem.Miután ez sikerült,  Áronnak meghagyjuk, hogy  próbálja meg folytatni a rend rakást és elindulunk a zuhogó esőben. Még parkoló helyet is sikerült találnunk.

Időben érkezünk, a fogadtatás kedves ugyan, de a tavalyi bizonyítványt megnézve közlik, hogy Áront a "Magatartása változó" bejegyzés miatt, csak a Möcire való tekintettel veszi át az iskola és ha ezen nem tud változtatni, akkor meg is fognak válni tőle. Beszéltünk az iskola titkárával is, étkeztetés és tankönyv ügyben, de ezek intézését későbbre halasztottuk. Megkaptuk az Igazgató által is aláírt Befogadási Nyilatkozatot.

Lementünk meginni egy kávét a "Rigó Jancsi"-ba, persze kiegészítve egy krémessel, meg néhány szem sajtos roláddal, bedobáltunk újabb pénzeket a parkoló órába, majd némi készpénz felvétele után visszamentünk elintézni a szeptemberi étkezés befizetését. közben felhívtuk Zoli bácsit (Áron volt osztályfőnöke), hogy elsőként ő értesüljön a változásról. Megnyugtattuk, hogy a változtatás nem az ő személyének szól, sőt, ha van rá mód, akkor a télen megint vele mennénk síelni.

Most, hogy már a legfontosabbat elintéztük, kigurultunk Budaörsre, hogy a jobboldali fényszóró izzót kicseréltessük és a pollen szűrőt beszereltessük. Közben felvettük az áztatni való bélyegeket a bányában.

Visszafele még beugrottunk a Törökugrató iskolába, de már vége volt a hivatali óráknak, ott holnap fogjuk folytatni az Áron átigazolását.
Haza érve, az SMS-ekből azt észleltük, hogy Áron, Emőke, Andris és Gergő elmentek úszni a SportMax-ba. Visszavonultunk a délutáni pihenőnkre.Utána felcímkéztem a kis notebook billentyűzetét, hogy Kati néni könnyen találja majd meg az ékezetes magyar karaktereket. Fel is vittük neki a steril lakásba. Nagyon meg volt hatódva a kedvességünktől, de nyeglén mondtam neki, hogy mi gyárilag vagyunk ilyenek.

Möci közben elkezdte keverni a palacsinta tésztát, hogy mire Áron és Emőke hazaérkezett, már elkezdhették sütni a palacsintát. Emőkének és Áronnak nem sikerült tökéletesre, ezért át kellett vennem a serpenyő kezelését. Az elkészült palacsintákat háromféle töltelékkel ettük (kakaó, almareszelék és gombapörkölt sonkával és sajttal).

Az erkélyre szellőztetni kitett ágynemű az esőnek is ki volt téve. Lefekvéskor nem volt mivel takarózni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése