2014. szeptember 19., péntek

Az asztali számítógép mentése

Reggel amint felébredtem, az első dolgom az volt, hogy bekapcsoljam a dömsödi fűtést. Lent az elektromos van kapcsolva a rendszer és ez lesz az első alkalom, hogy vizsgázik, működik-e úgy, ahogyan azt elképzeltem.


Délelőtt Möci bemutatta, hogyan működik a GO Angol program működését, amire a nyelvipercek.hu oldalon keresztül befizetett. Ez a Fekete Gábor szerkesztette videókkal támogatott online angol már a demó oldalaknál megtetszett.

Megpróbáltam mindent összepakolni a Dömsödi hétvégére. Berámoltam a megmunkálásra váró polctartó léceket is.

Nekikezdtem az asztali gép merevlemez tartalmának mentésére, de az nagyon nagy falatnak bizonyult és ezért félbe is maradt. Pedig határozott elképzelésem, hogy miután mindent lementettem róla és feltelepítettem a Windows 7-et, átadom Nyári Imrének Dömsödön és a többit (mármint a driverek feltelepítését) ő elvégzi.

1/2 3-kor érkezett haza Áron és már nagyon be volt sózva, hogy induljunk már Dömsödre. Segített is betoloncolni Mannát a kalitkájába.


A TESCO-ban nem vásároltunk semmit, de a rengeteg üres PET palackot leadtuk is így egyből egy nagy vagyonra tettünk szert.

Nagyon jó időben érkeztünk. Első dolgunk, Manna kipakolása és a cuccok bepakolása volt.

Az elektromos kazán az első vizsgán jól szerepelt, de a vezérlésével, illetve a bekötésében valami hiba történt. Ugyanis a termosztát hiába volt beállítva 21 fokra, a kazán ezt nem vette figyelembe és mire leértünk, már 23 fokon volt és még mindig ment a fűtés. Onnan állapítottam meg, hogy a bekötéssel van a probléma, hogy amikor átkapcsoltam TIGÁZ üzemre, akkor a gázkazán akceptálta a termosztát beállítását.

Áronnal elkezdtük összeszedni a lepotyogott diót. Vacsorára Emőke nyugger kajájából a rántott levest melegítettem meg. A gazdagok szerintem nem is tudják, hogy ez milyen finom tud lenni.

Vacsora után a TV elé ülve levagdostam egy nagy adag áztatni való bélyeget és rögtön be is áztattam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése