2014. szeptember 15., hétfő

Képtartó polcok

Mire mi felébredtünk Áron már nem volt itthon. Nekünk csak 1/4 9-re kellett mennünk Adrihoz. Reggeli nélkül mentünk, csak Möci ivott egy tejeskávét, mert mégsem illik tele szájjal odamenni a fogorvoshoz. Fogmosás és indulás.


Csak az Etele térig mentünk autóval. Ott beálltunk a P+R parkolóba, amit a várost tervezők egy kicsit elméreteztek, mert az M4-es átadásával lehetett volna kétszer akkora. Onnan M4-essel mentünk a Kálvin térig. Könnyű volt megtalálni a Fogászati Röntgent. Azonnal bejelentkeztünk és mivel mondták, hogy mennyi a várakozási idő, átmentünk szembe a Bagel bárba.

Nekem nagyon tetszett, ez a jól kitalált, szépen megtervezett retró kajálda. A krémsajttal megkent, paradicsommal megtöltött lukas zsemléhez tejeskávét ittunk.Az asztalnál megismerkedtünk egy kedves fiatal párral, akiknek két nálunk már jól bevált receptet is átadtunk.

Visszamenve a fogröntgenre, hamar sorra kerültünk. A készüléket egy képzettebb és egy kezdő asszisztens kezelte. Nem telt bele több, mint fél óra és már a kezünkben a felvétel CD-jével távozhattunk.

Möci azt javasolta, hogy sétáljunk itt a környéken egy kicsit. Szabó Ervin könyvtár, Rádió, Múzeum Kávéhaz stb. A metróhoz visszafele, szinte minden antikváriumba benéztünk, keresve egy L.G. Alexander: First Things First nyelvkönyvet, de nem jártunk sikerrel. Azért vettünk helyette két angol könyvet, meg egy képzőművészetit.

A metróval pillanatok alatt  visszataláltunk  az autónkhoz, majd onnan autóval haza.

Először leellenőriztem, hogy megjött-e a várva várt posta, de sehol semmi. Közben megérkezett Áron a suliból és azonnal leült a számítógépéhez.

Möcinél készítettünk egy alapos felmérést a leendő képtartó polcokról és a vázlattal elindultunk, először a Váli utcai barkács boltba, onnan pedig az IKEA-ba.

Az elindulás előtt Áronnal megbeszéltük, hogy legkésőbb mikor kell elindulnia a zongora órára,hogy ne késsen el. A barkács boltban hosszas tervezés és válogatás után, végül vettünk 4 darab 2 méteres 3 x 4 cm keresztmetszetű fenyő lécet meg egy tubus faragasztót.

Az IKEA-ban először az éttermet kerestük fel. Nagyon finom sajtos spenótos penne és ráksaláta volt, amit megfeleztünk egymás között és közben üdítők tömkelege és a végén valamilyen zseniális dió torta, majd kávé.

Kaja közben érkezett a telefon Marianntól, hogy Áron megy-e ma zongora órára, mert már lassan 3/4 5 van és Áronnak még se híre, se hamva. Mondtam, hogy biztosan fog  menni és otthon elő is fogom venni ezért a késésért.

Este elkészítettem Ladányi Lászlónak az IGO-ját a micro SD kártyájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése