2014. szeptember 3., szerda

Kezdődne a tenisz

Éjjel még arra emlékszem, hogy iszonyúan nagy szélvihar volt. Fel is keltem becsukni az erkély ajtót. Sikerült visszaaludnom.

Mire én felébredtem, Áron már tova tűnt. Möci is lejött a fehér táltosáért és kettőjük közül valaki úgy ment el, hogy tárva nyitva hagyta a bejárati ajtót, de én nem nyomoztam, hogy ki.

Az első dolgom a reggeli után az volt, hogy elkészítsem Mikus úrnak egy excel táblában a dömsödi kismegszakítók elosztását. Nem volt könnyű elolvasnom a vasárnapi kézírásomat, de végül sikerült.
Utána lementem a postára befizetni a takarék csekkeket és felragasztani két Tace-Pao-t a matek korrepetálásról.

Délben Möci készített ebédre egy finom meggylevest és sajtos tésztát csirkemellhez. Amíg ez készült, feltelepítettem neki a nagy fehér táltosra az ingyenes AVG vírus ellenőrző programot.

Az elkészült első adag kefirnek olyan nagy volt a sikere, hogy nekem már nem is maradt belőle.
Hagytam üzenetet a smaragdfák kereskedelmével foglakozó úrnak, aki vissza is hívott és megbeszéltük, hogy a jövő héten leülünk, hogy előadjam az együttműködési javaslatomat.

Áron korán jött haza a suliból. Először lement venni egy Budaörs kiegészítő bérletet, majd együtt mentünk a teniszre, de ott derült ki, hogy az edzések csak szeptember második hetében kezdődnek. Áron onnan egyedül ment haza, míg én benéztem a bányába. Találkoztam is Fetzer úrral, beszélgettünk és haza is hozott a Gazdagrétre.

Vacsorára Áron tejfölös csirkepörköltet rendelt tésztával és kovászos uborkával. Möci megtoldotta ezzel-azzal, ha már amúgy is megyek a CBA-ba.

Felhívtam Krisztát, részben azért, hogy bemószeroljam a fiúkat a tegnapi lógásukról (gyerek német), másrészt azért, hogy tudjam, időben hova szeretné pozicionálni a fiúk angol tanítását.

Áron kérte Emőkét, hogy Manna aludhasson nála, amit én azzal a feltétellel engedélyeztem, ha Áron végre rendet tesz a szobájában.

A csirke pörköltöt a tésztával ripsz-ropsz elkészítettem, Áronnak már nem maradt más feladata, mint összeboronálni a családot a megterített asztalhoz. A vacsora annak ellenére nagyon finomra sikerült, hogy a pörkölt egy hajszálnyit sósabb lett a kelleténél. Möci alig evett egy keveset a pörköltből, mondván, hogy ő fogyózik és ezért este hat után már nem eszik.

Este csak azzal a feltétellel engedtem meg Áronnak, hogy a Manna nála aludjon, ha a megállapodásunk szerint előbb rendet tesz a szobájában. Möci emiatt annyira megsajnálta Áront, hogy segített neki a rend csinálásában.

Este lejátszottam még egy-két parti sakkot online. Jól ment a sakk és az egyik már vesztésre álló partiban viszont szerencsém volt, mert az ellenfél kiszaladt az időből (sakk nyelven úgy mondják: leesett).

Lefekvéskor befejeztem Grecsó: Pletykaanyu c. könyvét, egyben elhatároztam, hogy fogom keresni Grecsó Krisztián más könyveit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése