2014. szeptember 27., szombat

velős csont

Felébredés után, miután konstatáltam, hogy az elektromos kazán már 27 fokra felfűtötte a házat, a beállított 21 fokkal szemben,  azzal kezdtem a napot, hogy felhívtam Mikus urat, hány órára tervezte, hogy jön hozzánk, javítani az elektromos kazán bekötésén, mivel jelenleg az a hiba, hogy a kazán nem veszi figyelembe, hogy a termosztát mit mutat. Meg is beszéltük a 3/4 9-et, addig remélem, hogy mi megjárjuk a piacot.

Először is pénzt kellett kivenni a falból, mert egy fityingünk sem maradt. A piacon vettünk Esztikétől két liter frissen fejt tejet, ami még meleg volt, azután sütni való szalonnát, húsz tojást egy csomó leves zöldséget és egy kis üveg nescafét.

Még nem volt egészen nyolc óra, amikor a Gombasoft kinyit, ezért előbb a barkács boltba mentünk egy liter nitrohigítóért  és egy tubus FBS-ért, amik a mosogatógép fedőlap leragasztásához kellettek.

Nyolc óra után már letudtuk adni a számítógépet a Nyári úr üzletében. A felesége vette át és mindent részletesen lejegyzetelt a tudnivalókról és abban maradtunk, hogy majd jövő szombaton jövünk érte.

Hazafelé Áron még beugrott a Dabi Vegyesboltba és vett egy egész kárpátkenyeret.

Pontban 3/4 9-kor, szinte egyszerre érkeztünk haza Mikus úrral. Elmondtam neki, hogy mi a probléma az elektromos kazán bekötésével, hogy ha be van kapcsolva, akkor figyelmen kívül hagyja a termosztát beállítását és csak fűt, fűt, fűt, amíg ki nem kapcsoljuk.

Valamit javított rajta, azután közölte, hogy most már rendben van és sietősen elment. Ezután már kikapcsolni sem lehetett az elektromos kazánt, csak úgy, hogy a biztosíték táblán le kellett kapcsolni azt a három (R, S, T) kismegszakítót, amik a kazánt szolgálták ki.

Először még arra gondoltam, hogy felhívom, hogy jöjjön vissza, de azután rájöttem, hogy nem mérgelem magam, majd inkább megbeszélem a Gáborral, hogy mit lehet tenni.

Áron nekikezdett a reggeli készítésének, amíg én a mosogatógép fedelének a leragasztásával  foglalatoskodtam. Először lefűrészeltem két darab 5 mm vastag fa csíkot és ezt ragasztottam a gép felső peremére az FBS-sel, persze az alapos zsírtalanítás után a nitróhígítóval, majd erre a tetőt ugyancsak FBS-sel. Szemre nagyon jól sikerült a munka. Csak arra kértem Áront, hogy mostantól néhány óráig ne érjünk a mosogatógéphez.

Odatettem a velős csontot főni és nagyon sok zöldséget tettem bele.

Áron egy keveset foglalkozott az iskolai dolgaival, de legtöbbet inkább a számítógép előtt ült. Igaz, hogy egy kicsit fekvőtámaszozott és húzódzkodott is.

A velős csontból Pista bácsinak vittem át egy kis tányéron, de ő soknak találta és azt javasolta, hogy elővesz hozzá sót, borsot, kenyeret és ketten együk meg.

Ebédre feltálaltam a zöldséglevest és a velős csontot, de Áron csak keveset evett belőle, mondván, hogy túl zsíros.

Délután átmentem Gáborhoz és elmeséltem neki, miként jártam Mikus úr munkájával. Azonnal leült egy papírral és ceruzával, meghallgatta az én elképzeléseimet és megtervezte a két kazán elektromos bekötését, majd azt mondta, hogy nemsokára átjön, hoz mindenféle szerszámot és segít elkészíteni az elektromos összekötést.

Amíg rá vártam, megpróbáltam megírni az elmaradt blogbejegyzéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése