2014. szeptember 12., péntek

kései Medárd

Egész éjjel ömlött az eső, dörgött, villámlott. Valamilyen megkésett Medárd esőzés van. Az utca fél szélességében és a szemben lévő kertben a föld nem tudja elnyelni a vizet és nagy összefüggő tavak borítják a területet. A veteményesnek is elege lehet az égi locsolásból. Egy kétméteres, korábban napraforgónak hitt növényt a vihar ledöntött. Októberben sem szokott ilyen idő lenni.

Ennek a sok esőnek legfeljebb a smaragdfa  örül. Mostanra már 150 cm magas.

Amikor nem esik, akkor is olyan borús az idő, hogy a napelem nem termel többet, mint 4-500 Wh-t

Szerény reggeli után kizárólag benti elfoglaltságként elkezdtem kiteregetni a leáztatott bélyegeket.Utána egy kis sakk.

Délre  kisütött  napocska, a termelés azonnal felment 3kWh-ra.

Möci Skype-olt, hogy Áron valószínűleg 16:45-kor, de ha azt a buszt lekési, akkor 17:05-kor fog a CBA-nál leszállni.

Ebédre megint megmelegítettem egy adagot. Ezt nem lehet megunni.

Gabika és Feri bácsi átjöttek, mert Gabikának egy flash feltöltési problémája az ASUS-on. Megoldottuk és miközben  kávézgattunk, Möci hívott minket Skype-on. Gabikáéknak az ő ASUS-án keresztül bemutatta az ötödik emeleti lakást.

Én is eldicsekedtem a most már üzemelő elektromos kazánnal.

Lassan el kellett indulnom Áronért. Búcsúzóul Gabikának adtam a saját termésű
bazsalikomunkból.

Elindultam a CBA-s buszmegállóhoz. Áron pár perccel öt után megérkezett. Tiszteletére a nap is kisütött. Nekem már nagyon hiányzott. Hazafele vettünk friss tejet, sört és Áronnak 0%-os citromos sört.

Möci hívott, hogy nézzek neki tanyát vagy telket, mert ő borjú neveléssel szeretne foglalkozni. Hiába mondtam neki, hogy az nem olyan egyszerű dolog, de ő csak  annyit látott belőle, hogy egy borjú egy év alatt egy millió forintot fial.
                   
Áron elmesélte az elmúlt napok történetét, majd felment a fenti számítógéphez és csak akkor jött le egy percre, amikor Manna bejött. és engem kérdőre vont, hogy hol a kaja. Erről már Áron gondoskodott.

Mind a ketten a lecsóból ettünk egy-egy adagot vacsorára, úgy ahogy azt Gabika mondta, egy csepp porcukorral. Ezt Möci is megerősítette, hogy minden olyan étel, amiben van paradicsom, az szívesen elvisel egy kis cukrot is,

Kiderült, hogy Áron otthon felejtette a kotta füzetét (Zongoraiskola 2), de csak annyira emlékezet, hogy tegnap egy Mozart menüettet tanultak amiben egy b előjegyzés volt. Ez persze lehet még F-dúr vagy d-moll is. Megpróbáltam előkeresni és letölteni a netről, majd átküldtem Áronnak. Amikor lejátszotta, akkor már tudtam, hogy ez az F-dúr menüett.

3/4 10-re sikerült ágyba parancsolnom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése