2014. szeptember 9., kedd

Az első gyerek német

Az éj közepén felébredtem, fájt a fejem és attól kezdve reggelig nem tudtam elaludni. Engem eddig elkényeztetett az Isten, mert nekem nem szokott fájni a fejem. Ha  elég hipochonder lennék, azt mondanám, hogy biztosan agydaganatom van. Nem vagyok az és az is lehet, hogy csak a tegnapi halvacsora előtti eper pálinka miatt van az egész.

Arra még felfigyeltem, hogy Áron elindul a suliba, de arra már nem volt éberségem, hogy  megkérdezzem, megírta e még egyszer a nyelvtan leckéjét.

Későn és fáradtan keltem. Reggelire egy szafaládé, kenyér és mustár.

Délelőtt BME közép- és felsőfokú angol vizsgaanyagokat, hanganyagokat töltöttem le Möcinek és magamnak.

Möci megbízott, hogy a nem meghosszabbítható könyvet vigyem vissza a könyvtárba.

Az érdekes és egészséges, hogy a mai napra kijelölt és még el nem végzett apró feladatok ciklikusan kopogtatnak a fejemben, egészen addig, amíg egy lapra fel nem írom azokat és akkor megnyugszanak, hogy már rajta vannak a ToDoList-en és csak várják, hogy sorra mind kipipáljam.

Feladtam Szákikának a korrepetálásról szóló plakátokat.

Lementem a könyvtárba és hoztam új könyveket is, többek között a mai gyerek németre Erich Kaestner: Emil und die Detective c. ifjúsági regényét németül.

Áron jó hírrel érkezett haza. A Magyartanárnő megdicsérte. Gyorsan leküldtem a CBA-ba egy fél kiló darált húsért, hogy még a gyerek német előtt meg tudjam keverni a fasírtot a Möci készítette tökfőzelékhez.

Megjött a darált hús, tettem bele egy nagy szelet tejbe áztatott kenyeret, egy tojást, egy felaprított vöröshagymát, három gerezd apróra vágott fokhagymát sót, borsot, pirospaprikát és két evőkanálnyi prézlit, majd mindezt jól összegyúrtam  és készítettem belőle 18 húspogácsát.

Négy órakor megérkezett Olivér is, de Bálint nélkül, mert mint mondta ő megsérült a torna órán.

Az idei első gyerek német jól sikerült. Átnéztük az iskolában tanultakat és fordítottunk egy oldalt az "Emil és a detektívek"-ből.

Már óra alatt bekapcsoltam a fritőzt, hogy mire végzünk, már forró legyen az olaj.

Óra után Olivér és Áron bementek Áron szobájába és valamilyen filmet néztek, én meg elkezdtem sütni hatosával a fasírtokat.
Möci hozott le tökfőzeléket és borsófőzeléket és megkóstolva úgy ítélte, hogy finom fasírtot készítettem.

Közben elkezdtem csomagolni Dömsödre. Áronnak meghagytam, hogy amíg Dömsödön vagyok igyekezzen segíteni Möcinek és minden nap mutassa meg a leckéjét.

Hamarosan terítettünk. Olivér nem fogadta el a vacsora meghívásunkat és elbúcsúzott és így csak négyen ültünk asztalhoz.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése