2014. szeptember 8., hétfő

halvacsora

Időben ébredtem ahhoz, hogy Áronnak is szóljak: "Jó reggelt! Hét óra lesz öt perc múlva."

Amikor Áron elindult, bekaptam egy pár falatot és bekapcsoltam a notebookot, hogy néhány dolgot elintézzek.

Elindítottam egy nagymosást, amibe főleg Áron Egerből hazahozott szennyesei voltak.

Mikus úrral neten megbeszéltem, hogy szerdán reggel 1/2 8-kor kezdjük Dömsödön a villanyszerelést.

Délelőtt tartattam magamnak egy felső fokú angol órát online. Talán egy hónapja találtam rá a http://nyelvipercek.hu/oldalra. A sok webes angol kurzus közül eddig ezt találtam a legjobbnak

It's considered one of the best online language course.

Azt is észrevettem, hogy a korábban sosem látogatott www.msn.com oldal milyen hasznos tud lenni például azáltal, hogy gyorsan váltogatja a cím oldalait és ezáltal rá vagyok kényszerítve az angol megértésére egy nem steril, hanem anyanyelvi környezetben.

Közben megjött Kínából az új kütyüm. Fantasztikusan szép, gyors és sokkal többet tud, mint az elődje.

Áron megérkezett a suliból és bár tegnap azt ígérte, hogy ő majd amikor jön haza a suliból, akkor vesz magának, neki tetsző leckefüzetet, mert amit én akartam megvenni, az lányoknak való.

Vele is megbeszéltem, hogy ha kedden este legurulok Dömsödre, akkor őt és Möcit felügyeletem nélkül magukra hagyom egészen péntekig.

A mélyhűtőből elővettem egy nagy keszeget és a sütőben kezdtem felengedni.

Lementem a CBA-ba tejért, tejfölért. Vettem még krumplit, petrezselymet, citromot és halfűszert.

Odatettem a meghámozott, karikákra szeletelt krumplit főni és közben elkezdtem fűszerezni a már felengedett keszeget. A hasában kapott sok fokhagymát, kívül pedig citromlevet és halfűszert. A megfőtt krumpli és a megfűszerezett hal kicsit megolajozottan és alufóliába  csomagolva bekerült a tepsibe. A krumplira szórtam a petrezselyem apróra vágott levelét, míg a szárait halcsomagba tettem. Amíg a hal és a krumpli sült, készítettem egy kis házi tartár mártást (majonéz, mustár, tojás sárgája, egy csipetnyi só, méz és citrom.
Megkértem Áront, hogy terítsen és toborozza össze a családot. Ha leszámítom a rengeteg szálkát, akkor a vacsora nagyon finomra sikerült. Mellé eper pálinka, utána sör és citromos sör.

Az online sakk nagyon rosszul ment. Úgy elvertek, mint a sicc.

Lefekvés előtt még megnéztem Áron nyelvtan leckéjét, de bár ne tettem volna. Megkértem, hogy ezt írja le még egyszer, de arra hivatkozva, hogy ma már nagyon fáradt, azt mondta, hogy most lefekszik és inkább majd holnap korábban kel fel és majd akkor megírja. Úgy legyen.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése