2014. szeptember 11., csütörtök

Váratlan műszaki probléma

Az ébresztő már 3/4 7-kor szólt. Nagyon nehezen tértem magamhoz, de az segített,hogy tudtam, hétre jön Mikus úr és a segédje.

Az eső nem esett, ömlött.

Mikus úrék megérkeztek. Először kávéval próbáltam kínálni őket, de már túl voltak rajta. Rögtön nekiláttak a módosított kismegszakítók összerendelésén és úgy tűnt, hogy az átszervezés sikeres lett. Az elektromos kazán bekötése már nem ment ilyen simán. Három órai munka után elakadtak. A legnagyobb műszaki problémát az jelentette, hogy az eddig működtetett Junkers típusú gázkazán termosztátja 230 V váltóáramot szolgáltatott a kazánnak a bekapcsolásához, míg ez az új elektromos kazán csupán egy feszültségmentes zárást igényel két pont között.

Közben Mikus úr sietett, mert egy másik helyen már várták és közölte, hogy ezt amúgy is csak egy relével lehetne megoldani, ami nála most nincs. Már-már kezdtek volna szedelődzködni, amikor az elektromos táskámból átadtam neki egy relét.

- De ennek nincs lábazata - mondta Mikus úr, Mire én felajánlottam, hogy
- Semmi perc alatt fel tudok forrasztani a négy lábra egy-egy lengő kábelt.

Mikus úr kifogyott az érvekből és azt mondta, hogy akkor gyorsan csináljuk, mert nekik hamarosan menniük kell.

Egyszer csak kész lett a rendszer. Maradtak benne ugyan provizórikus elemek, de azokat majd sorban egyenként kiváltom a végleges elemekkel.

Kicsit restelltem az erőszakosságomat, de azt a búcsúzáskor, illetve a fizetéskor egy kis borravalóval kompenzáltam és így mindannyian elégedetten váltunk el egymástól.

A rendszer működött, de amit itt hagytak az sem volt kismiska. Két órán keresztül csak gipszeltem és takarítottam utánuk, de legalább megérte.

Már 1/4 1 is elmúlt, mire odáig jutottam, hogy elővettem egy adagot a tegnapi lecsóból és megreggeliztem.

Már lehetett a kertben szedni diót. Nemsokára jönnek egymásután a szülinapok
Möci hívott Spkype-on. Részletesen megbeszéltük, mint az egymástól távol élő szülők a gyerekneveléssel kapcsolatos alapvető problémákat.

A huzikában elvégeztem a Nagy úrék instrukciói alapján a mover és a távirányítója szinkronizálását és attól kezdve a mover kifogástalanul működött.

Möci azt javasolta a távolból, hogy tartsak egy próbafűtést. Jelenthetem, hogy a próba mindkét kazánból tökéletesen működött. Csupa siker ez a mai nap.

Feri bácsi átjött Zitával és Rokkóval. Rokkó kapott egy zacskó csontot, Feri meg egy unicumot. Manna a konyhaablakon keresztül kétségbeesetten nézte, hogy Rokkó bedugja a fejét az ő kalitkájába.

Amikor Feri bácsiék elmentek én is elgurultam egy liter friss tejért, mert a kefir gyártás nem maradhat abba.

Vacsorára csak hideget ettem. Kis kolbász kárpát kenyérrel, paradicsom, sajt, újhagyma és kefir.

Levagdostam egy adag bélyeget, miközben ment egy elég jó Rudolf Péter rendezte film a TV-ben.

Mannának nem volt kedve ilyen cudar időben kint tölteni az éjszakát. Inkább lemondott az éjszakai csavargásról és inkább velem aludt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése