2014. szeptember 1., hétfő

Évnyitó

Áron időben elindult az évnyitóra. Azt nem tudom, hogy vitt-e magával üres iskolatáskát, mert ma adják ki a tankönyveket.

Ahogy Möci kérte kilencre elkészültem és vártam, hogy jöjjön és indulhassunk az Adrihoz a fájós foga végett.

Végre fél tízkor elindultunk és beírtuk (bár ne tettük volna) az IGO-ba a rendelő címét. Az IGO odavitt, de nagyon körülményesen. Möcivel várnunk kellett egy fél órát Adrira, mert neki Bogit kellett vinnie az évnyitóra.

Én az előcsarnokban kávézgattam, amíg Möcit odabent kínozták.

Amikor hazajöttünk, először megebédeltünk. A bundázott cukkinit ettük tejföllel. Ami abból megmaradt, azt hozzácsaptuk Emőke nyugger kajájához és azt ő ebédelte.

Az ebéd után nekiveselkedtem az ASUS installálás utolsó fázisának. Az asztali gépen olyan lassan ment a driverek keresgélése, hogy Möcitől le kellett hoznom az Acer Notebookot.

Két óra múlva már a teljes sikerben fürödtem. Minden driver fent volt a gépen és minden gyönyörűen működött. Möci boldogan vette birtokba az új gépét.

Közben a napközis tanárnő hívott telefonon, hogy Áron mikor és hogy menjen haza. Azt beszéltük meg, hogy tíz percen belül ott vagyok autóval érte. Sajnos esett az eső és én már nem akartam visszamenni egy ernyőért, így azután egy kicsit megázva érkeztem a suliba.

Áront meglátva örömmel nyugtáztam, hogy az öltözéke az évnyitónak megfelelő.

Rita nénitől átvettük a tankönyv csomagot. A lista alapján egy könyv hiányzott a csomagból, viszont egy másikból meg kettő volt. Még néhány apróságot megbeszéltünk, majd indultunk haza. Az úton még jól kezdődött Áron beszámolója az évnyitóról, de amikor szembesült azzal, hogy a reggel kért két dolgot elfelejtette, megromlott a hangulat. Áron olyan hangot ütött meg, amit nem engedtem el szó nélkül. Itthon azután bocsánatot kért a hangnemért.

Hoztam a kínaiból egy gombás csirkét, egy adag zöldséget és egy nagy adag mézes csirkét, amit azután nagyon jóízűen hárman vacsoráztunk.

Vacsora után Möcivel megint az anyagiakon kezdtünk el veszekedni.  Sajnos mindezt úgy, hogy Áron is hallotta. Utálom a pénzt. "Egyáltalán miért van pénz? És ha már van, akkor miért nincs?" /:XIV. Lajos:/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése