2014. augusztus 31., vasárnap

Vége a nyárnak, bezár a bazár

Nagyon későn ébredtem, ami érthető is, mert éjjel felébredtem és mivel nem sikerült azonnal visszaaludnom, inkább olvastam egy kicsit a Grecsó könyvből.

1/2 10 is elmúlt, amikor kimentem a kertbe locsolni. Utána megkértem Áront, hogy segítsen beazonosítani a villanyóra 16 darab biztosítékát, hogy amikor Mikus úr majd jön, akkor tudjam arról informálni, hogy melyik szál mennyire van leterhelve.

Azt már most is lehet tudni, hogy az elektromos kazán ilyen 3 x 16 Amperes kismegszakítók mellett nem mehet akkor, ha a mosógép, a mosogatógép, az elektromos tűzhely, a szalag fűrész, a csiszoló vagy a szauna bármelyike megy. Kidolgoztuk a kommunikációs láncot és minden biztosítékról feljegyeztem, hogy mely fogyasztókra vonatkoznak.

Áronnal közösen elkészítettük a reggelit és megnéztük az Interneten, hogy mit készítsünk a maradék cukkiniból. Áron egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető bundás cukkinit javasolt.

A vevő írt, hogy annyira meg vannak elégedve a kütyüvel, hogy szeretné, ha a fiának is szereznék egyet. Nosza rögtön megrendeltem egy másodikat.

A cukkinit megint együtt készítettük. Arra gondoltam, hogy előtte megesszük az egy hete hűtőben tárolt paradicsomlevest. Áron nagyon szagolgatta, ízlelgette és végül otthagyta és már a bundás cukkinitól is elment a kedve.

Még gyorsan meglocsoltam a veteményeseket.

Este hatkor kezdtük el a cihelődést és hétkor már el is tudtunk indulni. Amikor a Gazdagréti térhez értünk, Manna már nagyon vágyott a szabadságra, de mondtam neki, hogy még legyen egy kis türelemmel, mert előbb felgurulunk a Márton Áron térre, hogy Áron buszbérletével felavassuk az új jegykiadó automatát.

Áron bepötyögte a kívánt válaszokat, de amikor a Diákigazolvány számához ért, közölte, hogy az otthon van. Megfordultunk és abban állapodtunk meg, hogy miután felvisszük a cuccokat, ő ideadja a Diákigazolványát és rendezi a kosarakat Möcivel, megfürdik és készülődik a holnapi évnyitóra, én pedig visszamegyek a jegykiadó automatához megvenni a szeptemberi bérletét.

Ez idáig látszólag simán ment. Utána felvittem Möcihez a kívánt almapépet, mert a fájós foga miatt egyelőre nem tud mást enni. Egyúttal elpanaszoltam, hogy ennyi kaját én még életemben nem dobtam ki, mint ezalatt a négy nap alatt, mert megpenészedett, megromlott. Möci azt mondta, hogy ne okoljam őt ezért, mert nem vagyunk egy háztartásban. Reggel nem kell, hogy menjek Áron évnyitójára, mert ő már nagyfiú, el tud egyedül is menni. Reggel kilencre legyek kész és őt vigyem a fogorvoshoz.

Utána még megjavítottam Áron szemüvegét és kinyomtattam a tankönyvrendelésre befizetett átutalás bizonylatát, mert ezt kérte a Rita néni (osztályfőnök) a holnapi tankönyvek átvételéhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése