2014. augusztus 20., szerda

Indulunk Karácsondra

Jó későn ébredeztem. Möci azzal ébresztett, hogy nagytakarításba kezdett. Megnéztük a Budapest - Karácsond útvonalat az IGO-n autópályával és anélkül. Úgy döntöttünk, hogy a fél óra különbség miatt nem kell matricát vásárolnunk.

Emő és Emőke elég lassan cihelődnek, de azért 11 órakor sikerül elindulnunk. Az út sokkal színesebb, mintha az M3-as autópályán mentünk volna. Útközben csak egyszer álltunk meg egy benzinkútnál és így 13:00 órára odaértünk. Andris, Joci és a két fiú már egy órája megérkeztek. Az idő jó volt, de azért az ünnepi ebédet bent terítették meg. István apósom nagyon örült a jöttünknek, de Áront hiányolta. Csabi üzenetét és az ajándékokat átadtuk. Azonnal asztalhoz ültettek és kezdődött a kaja. Nagyon finom sült sertés tarja volt majonézes krumplisalátával. A többiek mindenféle finom pálinkákkal koccintottak István egészségére, de nekem csak lime szörp jutott. Az ebéd végére Marika madártejet készített.

Ebéd után körülültük Istvánt, aki korát meghazudtoló szellemi frissességről téve tanúbizonyságot szavalt. Az egyik verset a másik követte. Mivel én meg sem kóstolhattam a pálinkákat, Istvántól kaptam egy üveg saját készítésű eper pálinkát.

Sajnos korán kellett eljönnünk, mert mindenki féltette, hogy lekési a tűzijátékot Budapesten. Ehhez képest már 3/4 7-re hazaértünk, azzal együtt, hogy  még tankolni is megálltunk útközben.

Itthon mind a ketten lepihentünk.

Áron hívott fel Egerből. Beszámolt az eltelt két napjukról. Ott Egerben is barátságtalan az idő, de ez nem zavarja Áront és a Nagyit a pihenésben és a lubickolásban.

Este, mint sokan mások is, felkapaszkodtunk a Széchenyi hegy déli lejtőjén a Rácz Aladár utca felől, hogy megnézzük a tűzijátékot. Reménytelenül sok autó között végül találtunk egy lukat, ahol leparkolhattunk. Az időjárás nem zavarta meg az eseményt, de nekem az volt az érzésem, hogy maga a tűzijáték, minden eddiginél szegényesebb és sivárabb volt.

Hazajövet felszedtük Mannát a kutyafuttatóról és itthon végre megkóstolhattam István eper pálinkáját és összecsaptam magamnak egy kis vacsorát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése