2014. augusztus 22., péntek

Saunier Duval szerelése

Möci már nyolc óra előtt ébresztett, mondván, nem sokára itt lesz Laci bácsi. Gyorsan fürdőszoba és magamra kaptam valamit, hogy ha valóban nyolckor jön Laci bácsi, akkor tudjam fogadni. Még a kertkaput is kinyitottam, hogy kényelmesen be tudjon állni az autójával.

Gyorsan végig locsoltam a veteményeseket. Közben Béni átszólt, hogy Gabika, locsoljál csak, egész éjjel esett az eső. Béni honnan tudja, hogy mi történt az éjjel? Én speciel egész éjjel aludtam.

Nemsokára megérkezett Laci bácsi és hozzá is kezdett a kiegyenlítő tartály egy méterrel feljebb helyezéséhez. Utána ketten felakasztottuk az új Saunier Duval elektromos kazánt és megterveztük a bekötéseket. Legközelebb jövő pénteken jön folytatni a munkát. Addig a  két darab 3/4"-os K/B golyós szelepet nekem kell megvennem, a többi anyagot Laci bácsi hozza.

Felhívtam Mikus urat is és ő is a jövő pénteken jön elektromosan bekötni a kazánt. Jó érzéssel tölt el, hogy nem vagyunk lekésve semmiről, mert a fűtési idény kezdetére minden készen lesz.

Bélával a Skype-on keresztül tanácskoztunk a piacon elérhető legjobb ár/érték arányú notebookokról.

Még ebéd előtt elmentünk a vasudvarba a két golyós szelepért. A barkács boltban vettünk tapéta ragasztót, mert Möci az egyik rajzára szeretne valamit ragasztani.

Möci megfőzte az ebédet. A tegnapi rántott karaj és krumpli mellé készített nagyon finom sóskát.

Nagy nekifutással lenyírtam a kert hátsó részében elgazosodott füvet.

Délután átmentünk Gabikáékhoz és segítettünk nekik elpusztítani azt az üveg barack pálinkát, amit a szomszéd bácsi főzött nekik.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése