2014. augusztus 28., csütörtök

Megjött Áron

Délelőtt már nagyon vártam Áront. Már már azon voltam, hogy a nagy öröm mellett szemre hányjak, hogy egy hete nem tudtam őket elérni telefonon, amikor Áron elmesélte a nagyi kalandját a mobil telefonjával. A telefon egyszer, de még a kirándulásuk elején lemerült és a visszakapcsoláshoz kellett volna a PIN kód, de ezt a nagyi nem tudta, ezért nem tudta bekapcsolni a telefonját.

Möci azt tervezte, hogy ezen a hétvégén nem jön velünk Dömsödre, hanem Csabival és Anettel megy Balatonfüredre, ahol leváltja Emőkét, aki már egy pár napja ott van Andrissal és Gergő. Emőke, Anett és Csabi mennek tovább a szlovén tengerpartra, Möci pedig ott marad Füreden a két fiúval, amíg vasárnap Jociék nem mennek értük. Nekem mindig bonyolult családom volt.

A cuccok nagy részét és Mannát is már levittem az autóba.

Áron ahogyan ígérte 11 órára be is futott. Nagy volt az öröm. Ha Áron csak egy hétre kiteszi a lábát, mindig nő egy picit. Meg is mértük a testmagasságát, most 152 cm. Csak letette a bőröndjét és mind a ketten elkezdtünk gyorsan pakolni, délben már indultunk is Dömsödre. Möci lent elkapott minket és felháborodottan kérdőre vont, hogy tőle már el sem köszönünk. Bevallottam, hogy mi hittük azt, hogy ő már köszönés nélkül el is indult Anettékkal és Csabival Balatonra.

Csak a TESCO-nál álltunk meg. Áron újabb 300.- forinttal bővítette az immáron 700.- forintos heti zsebpénzét a PET palackok leadásával, így pont egy ezres üti a markát. Vettünk egy fél grillcsirkét egy nagy zacskó tablettát a mosogatógépbe, mindenféle innivalót, paradicsomot, bagettet és kék sajtot a tervezett göngyölt cukkinihez meg rántani való csirkecombokat.

Gyönyörű napsütésben érkeztünk a dömsödi bázisra. Magam is meglepődtem, hogy nem csak Áron nőtt, hanem a smaragdfa is.

Felhívtam Laci bácsit az elektromos és a gázkazán összecsövezése, Mikus urat pedig az elektromos bekötés végett és egyeztettem Laci bácsival a holnap reggeli munkakezdést, Mikus úrral pedig a terepfelmérést. Laci bácsi nyolcra ígérte, hogy jön, ha nem zavar minket a pihenésben.

Kicsit lepihentünk és egymás mellett ki-ki olvasgatta a saját könyvét.

Este a grillcsirkét vacsoráztuk és beáztattam egy adag levágott áztatni való bélyeget.

Áron sokat mesélt az Egerben töltött több mint egy hétről. Megvették Jókai Mór: A kőszívű ember fiai c. könyvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése