2014. augusztus 8., péntek

Tökös lecsó és a Birkás tanya

Reggel Möci önállósította magát. Felkelés után bekapott egy pár falatot és minket hátrahagyva elment a kikötő teraszra a notebookkal, hogy igyon egy kávét. Ettől nagyon megorroltam. Mondtam is neki, hogy ha nincs egyben a család, akkor nekem nincs kedvem ma szerelni.

Egyedül mentem fel Tamásékhoz. Nagy villanyszerelési projekt volt a legfontosabb. Miután képtelen voltam eligazodni a Deni által félbehagyott és kusza rendszeren, jobbnak láttam mindent szétszedni és Tabula Rasa elölről kezdeni.

Jó döntést hoztam, mert így lassan, fokozatosan, de érezhetően kezdett kialakulni egy új, használható rendszer.  A biztosítéktábla és a dug-aljak pozicionálását mindig egyeztettem Tamással és Vandával.

Amikor elkészült, Tamás szinte ujjongással fogadta, hogy végre működik a lakókocsiban az elektromos rendszer.

Közben felhívtuk Balázst, azzal, hogy kicsit fogunk késni, mert az ebéd is elhúzódni látszik

Vanda egy isteni kapros tökös lecsót készített. Lacit kivéve mindenkinek nagyon ízlett.

Ezzel egy időben Fruzsina meghívott minket holnaputánra francia vajas, petrezselymes sült csiga vacsorára. Kérte, ha megyünk vásárolni, vegyünk és vigyük egy darab vajat.

Ebéd után mindannyian egyszerre indultunk. Tamást mi vittük, hogy átvegye a megjavított Schwalbe robogóját, Laci és Fruzsina Monoszlóra, mi pedig a Birkás tanyára.

Útközben még mi is megnéztük a robogót és azt, hogy Tamás hogyan indul el vele.

A Birkás tanyára nem találtunk egyből. Amikor már majdnem odaértünk, még akkor is fel kellett hívnunk Balázst, aki végül lejött értünk egy autóval és felvezetett minket.

A házban csak rövid ideig volt velünk, mert neki le kellett szaladnia a vasútállomásra a menyéért, de addig mi jól elvoltunk Barnabás nevű fiával, aki egy kávé mellett elmesélte eddigi színes szakmai életútját, Áron pedig az ötéves, de nagyon nagy dumájú Réka lányával játszott.

Amikor Balázs visszatért, körbevitt minket a gazdaságban és érdekesnél érdekesebb dolgokat mesélt, magyarázott a mandula és gyümölcstermesztés szakmai rejtelmeiről. Möcivel már azon morfondíroztunk, hogyan fogjuk Emőkét rábeszélni, hogy kezdjen egy a tanult szakmájához közeli témában egy hasonló vállalkozásba.

Visszatérve a kikötőbe, a teraszon együtt vacsoráztunk Tamással és a jól bevált túrós csuszát rendeltük káposzta salátával és rozé fröccsel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése