2014. augusztus 17., vasárnap

CAPITALY

Arra ébredtem, hogy már régen locsolnom kellene. Az idő hűvös, de úgy néz ki, hogy ma fog sütni a nap. Möci persze már birtokba vette a notebookot, de Áron még az igazak álmát aludta. Emőke, Andris és Gergő még nem adtak életjelt a huzikából és nem is zavartuk őket.

Möci elment a templomba, de mondta, hogy mire a többség felébred, addigra ő is hazajön.

Nemsokára Áron felébredt és mindenkit megkérdezett, hogy mit szeretne reggelizni, majd  elkezdte készíteni a reggelit, kinek-kinek rendelésre szerint.

Nagyot reggeliztünk, kivéve Emőke, mert ő még mindig aludt. Amikor Möci visszatért, megpróbálta bepótolni az elmaradt reggelijét.

Emőke is megjelent, de ő ilyen korán (10 óra) még nem éhes, ezért inkább elmentek Möcivel kettesben egy kisebb bringa túrára.


Áron, Andris és Gergő leültek a kúp alá CAPITALY-zni. Én figyelmeztettem a fiúkat, hogy ha Áronnal leülnek ezt játszani, akkor hagyjanak fel minden reménnyel.

Neki álltam füvet nyírni és már majdnem tejesen kész voltam, amikor megjöttek Möciék.

Möci elkezdte készíteni ebédre a töltött paprikát. Én is feltettem főni a tegnap vásárolt csülköt, hogy abból holnap tudjak készíteni egy "csülök pékné módra" ebédet.

Amíg ezek készültek, kiteregettem egy csomó leáztatott bélyeget.

A délelőtti főzőcske kellős közepén, egyszer csak nem folyt a csapból a víz. Nagyon felháborító, hogy most már nem először, vasárnap délidőben elzárják a vizet. Nekünk még istenes, hogy van egy fúrt kutunk is, de mit tesz az, akinek nincsen?

Még ebéd előtt kihívtam a három srácot egy sakk szimultánra. Sikerült mind a három táblán nyernem.

Viszonylag későn ebédeltünk, de a töltött paprika zseniális volt. Ebéd után a fiúk és Emőke kivitték a gumi kajakot és kettesével mentek egy nagy kőrt, ami azt jelentette, hogy leeveztek a kis hídig és ott a híd alatt visszakanyarodtak a holtágra.

Este beszéltünk Nóra nagyival és megerősítettük, hogy kedden reggel visszük hozzá Áront és ha már össze van készülve az utazáshoz, akkor kiviszem őket az autóbusz pályaudvarra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése