2014. augusztus 21., csütörtök

Négy napra tervezzük a Dömsödöt.

Korán kellett kelnem, mert szerettem volna ha Lenke elvégzi a szokásos vérvételt a labor vizsgálatokhoz. Hétre le is mentem, de a PSA-ra csak úgy vette le a vért előlegbe, ha az urológiai kérelmet is lehozom hozzá.

Vittem fel a reggelihez vajat, tejet és némi pékárút, majd elkezdtem keresni az urológiai papírt, hogy amikor Möci megy le a Lenkéhez levigye. Már majdnem minden papír halmot átlapoztam, miközben sok fölöslegeset ki is dobtam, de a papírt csak nem találtam meg.

Azt gondolom, hogy ahogy az ember egyre idősebb, egyre több papír veszi körül. Lehet, hogy ha a kupacokból sokat ki tudnék selejtezni, akkor talán ezzel együtt fiatalodnék is.

Hamar összekészülődtünk és indultunk Dömsödre. Emőke meg volt rökönyödve, hogy a Mannát három vagy négy napra tervezzük elszakítani tőle. A LIDL-ben megálltunk néhány élelmiszerért, de utána már csak a dömsödi hentesnél, illetve egy műkövesnél, ahol beszereztünk 2 db. 40 x 40 -es fű betont a lakókocsi kerekei alá. A dömsödi hentesnél vettünk egy nagy darab sütni való kolbászt és négy szelet karajt.

Az út utolsó szakaszán felhívtuk Orosz Laci bácsit, hogy mi nemsokára ott leszünk a bázison és jó lenne, ha el tudna jönni, hogy megbeszéljük az elektromos kazán felszereléséhez szükséges előmunkálatokat. Mondta, hogy most ebédelni fog, de délután meglátogat minket.

A vatera írt, hogy a kütyüt leütötték, de az még nincs átadható állapotban, mert még fel kell telepítenem rá az IGO-t és a térképeket.

Mi rántott karaj petrezselymes burgonyával. Amíg Möci csaszatolt, addig én bepaníroztam a húsokat és megfőztem néhány szem krumplit.

Béla a Teamvieweren keresztül segített megjavítani Katalin Skype-ját a Windows 8.1-én

A kertben learattam egy csomó sóskát. Nagyjából szétválogattam, külön a gaz és külön a sóska, majd Möcivel együtt leválasztottuk a szárától.

Hasonló sorsra jutott a zöldbab.

késő délután hívott Áron és kérte a segítségünket, mert nem tudják telefonon elérni a Szécsi Évát. Megadtam a nálam felírt telefonszámát, de lehet, hogy már azon sem lehet őt elérni, ezért azt javasoltam, hogy mondják meg mit üzennek és majd SWkype-on próbálom meg elérni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése