2014. augusztus 29., péntek

Laci bácsi szereli az elektromos kazán csőrendszerét.

Hajnali ötkor felébredtem és a gondolatok toluló kavalkádja miatt nem tudtam tovább aludni. Felgyújtottam a kis LED lámpát  és elővettem a Grecsó Krisztián könyvet. A könyv egyre jobban tetszik, miközben abban is biztos vagyok, hogy nem mindenkinek egyezik erről a véleménye. Nagyon érdekes, hogy a könyvnek (Pletykaanyu) nincsen cselekménye, csak hangulata, attitűdje.

Este beállítottam az ébresztőt 3/4 8-ra és jól is tettem, mert Orosz Laci bácsi, bár nyolcra ígérte már öt perc múlva csengetett.

Rögtön hozzákezdett a munkához. Igyekeztem mindenben a segítségére lenni, de nem sok mindenben tudtam neki segíteni. Csupán a csövek vonalvezetésében tudtuk a tervet megbeszélni. Közben neki el kellett szaladnia venni két darab 3/4"-os hollandit, mert azt gondolta, hogy nekem a két darab Külső/Belső szelepet hollandival fogják adni.

Mi közben reggeliztünk és Laci bácsit is invitáltuk, de ő csak egy kávét fogadott el. Délben bejelentette, hogy ő mára befejezte a munkát és majd holnap reggel, inkább korábban kezd és folytatja.

Ebédre kirántottam a csirkecombokat és megmelegítettem a múlt vasárnap készített sóskát hozzá. Áron egy kicsit gyanakodva kóstolgatta a sóskát, de azért egy kicsit evett belőle. Sajnos az utolsó két csirkecombot bent felejtettük a bekapcsolva maradt fritőzben, így azok majdnem szénné égtek.

Ebéd után átmentem Gabikáékhoz, hogy beszámoljak a Windows 7 installálásának a fejleményeiről. A jelenlegi állapotot megtekintendő Gabika átjött. Nagyon meg volt elégedve a Möci gépének a látványával. Mivel ők már megállapodtak Imrével, hogy az ő gépét az Imre fogja installálni hétfőn, abba nem piszkáltam bele.

Kíváncsian várom a fejleményeket, sőt szívesen venném, ha a driver-ekből Imre nekem is juttatna, mert azokat még nem sikerült megtalálnom.

Délután Feri átjött, hogy segítsen az istálló padlásáról lerámolni, mert ott szeretnék egy polcot beszerelni az üres sörös dobozoknak, amiből egyszer majd készítek egy sörkollektort. A megüresedett helyen Áron gyönyörűen kitakarított és mi a Ferivel ketten rögzítettük a polcrendszer két oszlopát.

Amikor már mind a ketten alaposan elfáradtunk kiteregettem a leázott bélyegeket és folytattuk a lefekvés előtti olvasást.

.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése