2014. augusztus 6., szerda

Új hűtőszekrény lett Dömsödön.

Elaludtam. 9:20-kor rám is telefonált J. Erzsébet, hogy ők nem tudnak rám tovább várni, mert indulnak a Zemplénbe.  Sűrű elnézések közepette bevallottam az elalvás tényét és megbeszéltük, hogy majd ha visszajönnek Budapestre, keressük egymást.

Möcivel és Áronnal megbeszéltem, hogy mit hozzak a CBA-ból a reggelihez és elindultam bevásárolni. Közben bepakoltam a PET palackokat az autóba. A mai reggelin kívül vettem még két disznó körmöt, mert azt terveztem, hogy ma köröm-pörköltöt fogok készíteni.

Áronnal kettesben reggeliztünk. Möcit kész tények elé állítottam: 11 órakor indulunk, addigra mindent pakoljon össze és üljön be az autóba.

Először a TESCO-ba mentünk, de csak én szálltam ki visszaváltani az üres üvegeket. Utána már csak a dömsödi zöldségesnél és a szépséghibás műszaki cikkeket áruló boltnál álltunk meg. A zöldségesnél vettünk vörös hagymát, sok paprikát és egy negyed görögdinnyét.

A műszaki boltban elszámoltuk a bizományban leadott kis teljesítményű invertert, majd elkezdtük gusztálni a hűtőszekrényeket. Találtunk is egy fémszínű A++ os Gorenje hűtőt, ami vadi új volt, de a szépséghibája miatt 189.000.- forint helyett 119.990.- volt. Alkudni ugyan nem lehetett, de a  tulaj végül elengedte a 990.- forintot és vállalta az ingyenes hazaszállítást.
Meg is egyeztünk, de el kellett szaladni egy ATM-hez, mert csak készpénzt fogadtak el.

Amikor a bázisra megérkeztünk, Möci elkezdte takarítgatni a régi hűtőszekrényt, mert azt terveztük, hogy azt vagy odaajándékozzuk egy valóban rászorulónak, vagy ha nem találunk olyant, akkor feltesszük a Vaterára 10.000.- forintért.

Én azonnal nekiláttam a körömpörkölt készítésnek. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a köröm még nem főtt meg teljesen, amikor már belekockáztam a krumplit is.

Amíg a körömpörkölt készült beszereltem a huzika mélyhűtő ajtajának a csuklópántját, majd  sörért.

Útba ejtve Gulyásékat megkérdeztem Lacit, hogy tud-e valakit a közelben, akinek oda ajándékozhatjuk a régi hűtőszekrényt. Ő rögtön javasolt valakit, Judit pedig másvalakit. Ebből azután egy kisebb probléma kerekedett, mert Laci már meg is beszélte az ő jelöltjével, nálunk viszont megjelent Judit jelöltje.

Möci persze rögtön elkezdett kavarni és már oda is adta volna, amikor lecsillapítottam és azt javasoltam, hogy ezt Laci döntse el.

Közben nagyon nagy vihar kerekedett és ömlött az eső az égből, de az elkészült a köröm pörköltöt még is a kúp alatt tálaltuk fel. Möci összeállított hozzá egy vegyes savanyúság tálat. Áron terített én meg töltöttem egy-egy rozét.

Már majdnem befejeztük a vacsorát, amikor meghozták az új hűtőszekrényt. Be volt fóliázva, nehogy egy  karcolásnyi baja essék. A fuvarozó egy molnár kocsival nagyon ügyesen, még a terasz lépcsőin is fel tudta vinni. Beállította a helyére és kivízszintezte. Möci odacsúsztatott ez embernek egy kis jattost (többet, mint amennyit én le tudtam alkudni az árból), mert ilyenek a nők.

Az ember megköszönte, elbúcsúzott és azt mondta, hogy két óra múlva (amikor ő már hetedhét országon is túl van), bekapcsolhatjuk a hűtőt.

Befejeztük a vacsorát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése