2014. augusztus 23., szombat

Notebook vásárlás

Möci ébresztett, hogy mindjárt hét óra és ki kell állnom az autóval, mert hétkor jönnek az árokásó gépek és utána már nem fogunk tudni kiállni.

Gyorsan kiálltam az autóval és már bújtam is volna vissza az ágyba, ha nem jön a következő napi parancs, hogy hívjam fel a Gabikáékat, mert nyolckor indulunk a TESCO-ba la notebookokért..

Fel is hívtam őket és mi is kezdtünk készülődni.Pontban nyolckor csöngettek Gabikáék. Nekem már csak arra tellett, hogy dicsekedjek, figyeljétek meg, milyen gyorsan tudok felöltözni.

Még egy utolsó pillantást vetettünk a TESCO újságra és már indultunk is.

A TESCO-ban rögtön a műszaki részleghez mentünk. Személyesen is szemügyre vettük a kérdéses notebookot (ASUS 5100M s103D). A gép nagyon szép és ahogyan összeszámoltuk, végül 163.000.- helyett 99.990.- ért tudjuk megvenni, ráadásul az egyiket 0 %-os THM-mel tíz havi részletre.

Gabikának is megjött a kedve egy darabra és ha már egyszer ott voltunk, akkor vettünk hozzá egy-egy notebook táskát is.

Visszafele beugrottunk a dömsödi henteshez és a piacra is. Vettünk sütni való kolbászt, karajt és egy kiló csirkeszárnyat, a piacon pedig fokit, tejet és kenyér féléket.

Itthon gyorsan elkezdtük a reggelit készíteni, mert lassan már dél lesz.

Miközben a kúp alatt reggeliztünk Zsolti bácsi magához szólított a kerítés túloldaláról, hogy adna nekünk egy hatalmas zacskó őszi barackot.

Reggeli után megkóstoltuk és nagyon finom zamatos őszibaracknak ízleltük.

Reggeli után nekiláttam a Windows 7 telepítésének, de csak odáig jutottam, hogy az F8-ra és az F12-re nem, de a Del-re behozza a BIOS beállítási lehetőségeit. Utána viszont elakadtam, Bélát pedig nem tudtam elérni Skype-on, mert nem volt Internet. Próbálkoztam resettel, de az sem segített és amikor felvettem a
telefonkagylót rájöttem, hogy a telefon vonal rossz.

Hívtam volna az ügyfélszolgálatát, de a gépi hang azt mondta, hogy majd hétfőn munkaidőben próbáljam újra.

Bélát telefonon sem lehetett elérni, mert ilyenkor, amikor megy a Forma1, számára ki van zárva az egész külvilág.

Átmentem Gabikáékhoz, a Win 7 installálása elindult ugyan, de egy idő  után ugyanazt a hibaüzenetet írta ki:

Béla persze nem érhető el, mert megy a Forma1 időmérő edzése. Magam is leültem Feri bácsi mellé, hogy együtt nézzük a Forma1-et.

Később Gabika azt javasolta, hogy ne az Invitel Ügyfélszolgálatot hívjam, hanem az Internet hibabejelentőt online. Meg is tettem és chate-n keresztül bejelentettem a hibát. Azt ígérték, hogy legkésőbb hétfőn délelőtt ráállnak és ha szükséges a házba bemenni, akkor telefonon hívnak.

Délután átjött Zacher Pali az egyik unokájával. Megmutattuk neki a lakókocsi belsejét és Möci végigvitte a kerten, sőt  még a Manna cicát is együtt keresték.

Möci telefonon beszélt Csabival, aki megnyugtatta, hogy majd ők, Marci barátjával hétfőn, amikor lejönnek, megoldják a Windows 7 telepítését, mivel Marci nagyon ért ehhez.

Este keresgéltünk valamilyen nézhető csatornát a TV-n, de egyik gyengébb volt a másiknál.

Kimentünk megnézni, hogyan állnak az út feltúrásával és ahogyan azt délután ígérték, estére valóban járhatóvá tették az utcát. Ezen felbuzdulva be is hoztuk az autót a teniszpálya mellől a kertbe.

Este a lefekvéskor Möci megint elővette a régi témát, hogy a kapcsolatunkat most már három év után rendezni kellene, mert ez neki így nem nyújt semmiféle biztonságot.
Ilyenkor, amikor ez a téma felmerül, minden alkalommal elmondom a véleményemet, hogy két ember kapcsolatában a biztonságot csak a szeretet és a szerelem nyújthatja. Minden egyéb csak üres formaság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése