2014. szeptember 28., vasárnap

Elektromos kazán szerelés II.

Reggel nyolckor keltem és egy rövid mosakodás után indultam Gáborért, mert tegnap azt mondta, hogy akkor folytatjuk a munkát, amikor érte megyek. A földről felkaptam az éppen akkor lehullott ép és gyönyörű almát, hogy azt frissiben viszem Klárinak.

Gábor és Klári éppen akkor jöttek a napi bevásárlásból, amikorra én is odaértem. Először főztek nekem is egy kávét, majd Gábor megmutatta a kora reggel elkészített bekötési vázlatot, hogy miként lehet megvalósítani az elképzeléseimet.

Átjött és nekikezdtünk a munkákhoz. Az volt a munkamegosztás a kettőnk között, hogy ő végezte azokat a munkákat, amikhez ész és tudás kellett, én pedig azt amiket  ő kirótt rám.

Eleinte nagyon szépen haladtunk az egyes részek bedobozolásával, amitől rögtön áttekinthetőbbé vált az egész rendszer működése.

Áron azzal segítette a munkálatokat, hogy egyedül elkészítette a reggelit. Gábort is megkérdezte, hogy mit szeretne enni reggelire, de ő szabadkozott, hogy már túl van rajta. Mi ketten gyorsan megreggelizünk és jelentkeztem a további feladataimra.

Délelőtt csak egy  kávéval tudtam kényeztetni Gábort.

Nagyon jól haladtunk, de még nem látszott a munka vége.

Délben Gábor ebédidőre  hazament és mondta, hogy utána jön vissza.

Mi is ebédeltünk és utána már csak finomítottunk a rendszeren és olyan állapotban hagytuk abba, hogy a jövő heti lejövetelre be tudjunk legalább a gázkazánnal fűteni. Közben meg kellett küzdenünk néhány buktatóval, ami részben Mikus úr hibás  bekötéséből, részben a felhasznált alkatrészek hibájából adódtak. Való igaz, hogy egy alkalommal én állítottam be rosszul a digitális voltmérőt AC helyett DC-re. A lényeg az, hogy sokat  haladtunk előre.

A délután nagy része a rendrakással és az összepakolással telt. Készülődtünk haza, amiben oda kellett figyelni az alma készletekre, a dióra, a hűtőszekrényre és a Mannára. Ebben már nagy gyakorlatunk van, de azért mégis bekerült egy kis gikszer a rendszerbe és a kefirt ott felejtettük.

Úgy becsültem meg, hogy 19:44-re fogunk hazaérni, de ebből 19:46 lett. Fő az, hogy Áron idejében tudott lefeküdni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése