2014. szeptember 2., kedd

Pizza

Mielőtt Áron elindult volna a suliba, még megbeszéltük, hogyan legyen a délutáni napközi és a délutáni német gyakorlást.

Egész kicsi reggeli után rendezgettem az átutalásokat és a levelezéseimet.

Elindítottam egy nagymosást, annyi felgyülemlett ruhával, hogy utána alig fért el minden a fregolin.

Belenéztem Áron frissen kapott tankönyveibe és hamar rá kellett jöjjek, hogy némelyikből (Pl.: Biológia) én is tanulhatnék, főleg, ha nem akarok Áron előtt a tudatlanságom miatt szégyenkezni.

Hosszú szünet után ismét elkezdődött a kefir gyártás. Két liter tejet is hoztam a CBA-ból, hogy biztosra menjek. Elővettem a mélyhűtőből a nagy kincsként őrzött kefir gombát és meglocsoltam 4 deciliter tejjel. Ennek holnap délutánra készen kell lennie.

Szeretném megtalálni a Colás hűtőtáskát, hogy abban Tamásnak le tudja juttatni egy kis kefir gombát, mert mint mondta, anélkül nem élet az élet.

Amikor Áron hazajött kora délután, mondta, hogy Olivérék azt üzenték, ma nem jönnek németre, mert a nagymamához mennek. Fel fogom hívni Krisztát, hogy ez így nincsen rendjén, Én készülök és fenntartom ezt az időt nekik, ők pedig bejelentik, hogy nem jönnek. Áron a német helyett bejelentette, hogy egy picit lepihen. Egyáltalán nem vagyok elégedett a tanév kezdési lendületével. A szobájában még mindig nem alakult ki a rend, megbeszélt dolgok egy részét elfelejti és nem tudja felvenni a munka ritmusát, nem tud átállni a nyaralásról a tanévre.

Nem veszekedtem vele, de azt elmondtam, hogy ezen változtatnia kell. Annyira nem veszekedtem, hogy  megkérdeztem, ma este mivel kényeztessem. Pizza - volt a válasz. Lementem alapanyagokért és egy óra múlva már kelt is a pizza tészta. Két pizzára való tésztát készítettem és a kelesztés után az egyik felét eltettem a mélyhűtőbe. Meggyúrtam a tésztát és befektettem a megolajozott tepsibe. A feltéteket Áron rakosgatta, mert ő tudja, hogy a hawaii pizzához miket szeretne látni rajta. Így azután a ketchuppal megkent tésztára főleg sonkát és ananász kockákat helyezett.

A pizza finomra, de túl vastagra sikerült. Úgy látszik, hogy a kelleténél több élesztőt tettem bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése