2015. április 6., hétfő

Áron új barátja Dömsödön

Már nyolc óra körül felkeltünk. Mind a ketten egy kicsit ünneplősebben öltöztünk. Összekalapáltam egy gyors reggelit. Bundás kenyér volt rajta sajttal és hozzá kaukázusi kefir. A baj csak akkor derült ki, amikor a locsolkodásra szánt kölnit nem találtuk, mert ott felejtettük Gazdagréten. Nem volt más hátra, mint felhívni a Zoli bácsit, ki tud-e segíteni egy kis üveg kölnivel.

Fél óra múlva már indulhattunk is locsolkodni. Először Gabikát locsoltuk meg. Ott egy nagyon finom meggyes tortával kínáltak minket. Még dumáltunk egy kicsit, meg kávézgattunk, majd átmentünk Annához, hogy őt is meglocsoljuk.

A következő állomás a Gulyás család volt. Laci és a fia nem voltak otthon, mert ők is locsolkodni voltak. Elmondtuk a versikéket és meglocsoltuk Juditot és Annát is. Kínáltak minket különböző sütikkel, de már nem fért belénk.

Ugyancsak locsolkodni jött oda Levente és az apukája.  Leventéről kiderült, hogy Áronnal egyidős, illetve, hogy ő csak kilenc nappal idősebb, mint Áron és az is, hogy két kedvenc időtöltésben is hasonlóak, ez a sakk, a horgászás és a lego.

Amikor elbúcsúztunk meg is hívtuk magunkhoz Leventét délutánra.

Néhány tejfölös pohárban több paradicsom mag is megeredt. Ezeket szétválasztottam, úgy, hogy mindegyik pohárban csak egy palánta legyen és kitettem a néha sütő napra.

Áronnal megnéztük a Jurassic park 3-at.

½ 4 körül megérkezett Levente. Áronnal rögtön félrevonultak a bélyegező szobába játszani, mintha én már nem is léteztem volna. Annyira belemerültek a játékba, hogy nekem egyedül kellett ebédelnem.

Később, azért nekem is lett módom játszani Leventével egy partit, amiből megállapíthattam, hogy milyen okos fiú ő.

Áron és Levente olyan jól játszottak, hogy az este hat órás indulást inkább hétre halasztottam és addig mindent egyedül csináltam, ami az induláshoz kell (piros kosár berámolása, szemét és a bió kivitele, fűtés kikapcsolása, zsalugáterek és az istálló bezárása, Manna beköltöztetése a hordozóba és onnan az autóba), hogy ők ketten minél tovább élvezhessék egymás társaságát. Végül a tele autóval kiálltam az utcára és csak hét előtt pár perccel mondtam, hogy „fiúk, záróra”. Búcsúzóul még kértem Leventét, hogy jöjjön máskor is, sok szeretettel látjuk.

Mint rendszerint, egy óra alatt értünk haza. Áron és Manna első útja Emőkéhez vezetett. Átadta a húsvéti ajándékot és meglocsolta Emőkét. Később én is átmentem és a locsolás mellett beszámoltam Manna állatorvosi beavatkozásairól.

Emőkétől kaptunk egy rúd meggyes mákos bejglit.


Két kupica unikum és lefekvés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése