2015. április 9., csütörtök

Egészségügyi felmérés és a szélhámosság

Reggel nagyon gyorsan kellett összekapnom magam, mert egy egészségügyi vizsgálatra volt 9 órára időpontom. 

Már amikor odaértem, kapcsoltam, hogy megint be vagyok húzva a csőbe, de akkor már úgy voltam vele, hogy akkor csupán kíváncsiságból végigcsinálom.

Rögtön sorra kerültem és elkezdődött az adatlap kitöltése és a vizsgálat. A számítógépen futott a csoda szoftver és a géphez USB-n keresztül kapcsolódott az a két fémgomb, amire rátenyerelve a program megállapítani vélte a teljes és minden részletre kiterjedő egészségi állapotomat. 

Nem is tudom, hogy a gyógyászatban miért használnak olyan méregdrága eszközöket, mint a Röntgen, az ultrahang, CT, Mammográfiai berendezés, amikor mindezt egy egyszerű notebookkal is meg lehet oldani.

Az egész ceremónia célja, hogy eladjanak egy biotron lámpát. Miközben mindenféle árengedményt, kedvezményt és részletfizetési lehetőséget felajánlanak, még akkor is csillagászati ára (1.000.000.- Ft) marad a terméknek. 

Egyértelműen magamat okoltam a hülyeségem miatt. Semmire nem tudtak rábeszélni és alig vártam, hogy elszabaduljak ebből a „varázs” katlanból.  

Még attól is kétségbe voltam esve, hogy nem csak én voltam ott egyedül, hanem voltunk majdnem százan és több, erre a célra bérelt lakásban, legalább tíz ügynök futószalagszerűen puhította az ügyfeleket és biztos vagyok benne, hogy volt olyan, akit eredményesen.

Onnan először haza, majd a Citi Bankba mentem, mert oda is időpontom volt.  Kádár úrral megbeszéltem a pénzügyi életemet és a tervezett módosításokat, amiket majd egy hét múlva tudok aláírni.

Amikor hazaértem, a buszvégállomásnál a bódéban rendeltem egy sült hekket. Mondta a hölgy, hogy frissen süti, jöjjek vissza érte tíz perc múlva.

Amikor visszamentem Áron éppen akkor szállt le a buszról. Mondtam, hogy akkor ezt most hazavisszük, és hárman Emőkével befalatozzuk.


Így is történt. Készítettem gyorsan tartármártást. Áthívtuk Emőkét és a sült hekkhez a mártást és kenyeret ettünk, utána pedig hideg sört (Áron ásványvizet) ittunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése