2015. április 3., péntek

Nagyi nem megy orvoshoz

Arra ébredtem, hogy Áron telefonált: „Apa, a nagyi azt kéri, hogy gyere, mert nem érzi jól magát. Véres volt a vizelete, amikor pisilt.”

Arra kértem Áront, hogy, ha a nagyi tud menni, akkor azonnal induljanak el a János kórház szakrendelőjébe, mert ezzel nem szabad játszani, előfordulhat, hogy sok vért veszít, ha pedig már olyan gyenge, hogy nem tud menni, akkor ki kell hívni az orvosi ügyeletet vagy a mentőt. Én itt Dömsödön összepakolok és indulok.

Se az összepakolás nem volt teljes, se a ház bezárása, csak ami a legfontosabb. Mannát is bevágtam az autóba és RAJT.

Útközben hívtam a Nóra nagyit, hogy megkérdezzem, hova menjek: a János kórházba, vagy hozzá  a Maros utcába. Áron vette fel a kagylót, naná, hogy a Maros utcába, mert a nagyi most nem érzi úgy magát, hogy orvoshoz kellene mennie.

Megérkezésemkor próbáltam erre rábeszélni, de erre nem volt hajlandó.
A mobil telefonja egyébként azt mondja, hogy a hívószám, az előfizető kérésére nem kapcsolható. Ebből én már sejtettem, hogy a Prepaid (u.n. feltöltős) kártyáját időben az SMS felszólítás ellenére sem töltötte fel, amit ilyenkor egy idő után kivonnak a forgalomból. Mondtuk, hogy akkor mi most bemegyünk egy Telekom vevőszolgálathoz és akkor ezt ott rendbe tesszük.  Nagyi kérte, hogy visszafele hozzunk egy doboz kockacukrot.

Áronnal beültünk az autóba és elindultunk a MOM park Telekom Vevőszolgálatához. Ott kiderült,  hogy nen is a Telekomhoz, hanem a Telenorhoz tartozik és, hogy a Nóra nagyi egy hónapja már a harmadik felszólítást kapja, amire a füle botját se mozgatja. Feltöltöttük a kártyáját, amire mondták, hogy az már tíz perc múlva 100 %-osan használhatóvá válik.

Ugyanott a Sparban megvettük a kockacukrot és mentünk Gazdagrétre. Ott megbeszéltük Emőkével, hogy most még visszamegyünk a Nóra nagyihoz, de a Mannát itt hagyjuk, és amikor majd megyünk Dömsödre, akkor felvesszük.

Emőke átadta Manna oltási könyvét és összeírta, hogy miket kell elintéznünk a Dömsödi állatorvosnál.

Nóra nagyinál jelentettük, hogy mindent sikerült elrendeznünk, csak az az egyetlen probléma, hogy nem vagyunk nyugodtak az egészségi állapotát illetően.  Arra kértük, hívjon fel minket minden három órában, hogy nyugodtak legyünk, hogy jól van.

Nóra nagyinál volt a hűtőben egy rántott harcsa salátával, de azt mondtuk, hogy azt meghagyjuk a nagyinak, mi majd útközben eszünk valamit ebédre.

Elindultunk, de most kihagytuk a TESCO-t és egyenesen Dömsödre mentünk.
Szigethalmon megálltunk a Gyümölcshalom sütödéjében. Áron egy speciál gyrost én pedig valamilyen sült halat kértem.  Áron megkapta a pitában kevert cuccokat, de sült hal nem volt, viszont előzékenyen elmagyarázták, hogy 500 méterrel odébb, hol találunk egy kimondottan hal sütödét.

Áron megette amit rendelt és mondta, hogy mehetünk. Hamar megtaláltuk a „Karám” nevű halsütödét. Megrendeltünk egy sült hekket. Az íze kifogástalan volt, az ára szokatlanul magas, de hát ezt kívántuk (2650.-). Nem spórolni jöttünk ide, hanem falatozni.

Innen, tele bendővel, már sokkal nyugodtabban mentünk tovább.

Dömsödön még megálltunk az Ital Diszkont-nál. Egy üveg Unikum és Áronnak egy dobozos radler (0% alkohol tartalmú citromos sör).

A nap éppen  készült lenyugodni, amikor leértünk.  Este begyújtottam a bélyegező szobában a kis Jancsi kályhába. Amíg Áron ott Internetezett, addig én rendeztem a lepréselt bélyegeket. Mind a ketten elég későn kerültünk az ágyba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése