2015. április 18., szombat

Bolognai spagetti

Hét után ébredeztem. Felhívtam a Dabi Vegyesboltot, hogy tegyenek nekünk félre egy fél kárpát kenyeret.

Kimentem a piacra, de Áront hagytam még lustálkodni. Csak tojást és sütni való szalonnát vettem, meg a reggelihez egy csomag retket és egy csomag újhagymát és Laci bácsitól elültetésre 3 karfiol palántát.

Onnan, Miskolczi Marikához vittem a kütyüjét, de mivel nem tudta a wifi routerük jelszavát, azt mondtam, hogy inkább délután visszajövök.

Visszafele még bementem a henteshez egy adag darált húsért, mert Áronnak az volt a kérése, hogy ebédre bolognai spagettit készítsek.

A Dabi Vegyesboltban a kárpát kenyéren kívül vettem még tehéntúrót és tejfölt.

Itthon addig nem keltettem fel Áront, amíg el nem készültem a reggelivel.

Természetesen bundás kenyér volt a reggeli alapja.

Reggeli után kiteregettem a leáztatott bélyegeket.

Elkezdtem készíteni az ebédet. Menet közben sehol sem találtuk a sajtreszelőt, pedig a nélkül nem lesz teljes a siker. Végül felkockáztam a sajtot és a chopperrel sikerült apróra reszeltetni a parmezán sajtot. A bolognai Áron szerint is nagyon finom lett.

Ebéd után elmentünk Miskolczi Marikához és sok mindent feltelepítettünk a kütyüjére. Sajnos a Vibert valamilyen tartalomszűrésre hivatkozva nem engedte telepíteni.

Délután egy helyen felástam, kigazoltam és elültettem a 3 karfiol palántát. A smaragdfa levélzete már 5 cm-es.

Az idő napos és hideg, ezért a bélyegező szobában, most először fűtés üzemmódban bekapcsoltam az inverteres klímát. Nagyon csendesen és tökéletesen működött.

Este még elkezdtem szortírozni a lepréselt bélyegeket, de közel sem értem a végére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése