2015. április 10., péntek

.Rudas - arduino

20150410 péntek
Áronnal suliba indulása előtt megbeszéltem, hogy körülbelül ½ 3-ra ér haza és akkor tudunk indulni Dömsödre.

Nóra nagyit is felhívtam, hogy nincs-e kedve velünk tölteni a hétvégét, de ő rögtön panaszkodással kezdte és megígérte, hogy majd inkább egy más alkalommal jön velünk.

Sütöttem egy ham and eggs-et reggelire és lassan indultam a Rudas-ba.  

Több mint két órát gőzölögtünk, beszélgettünk Lacival és Tamással. szerintem a gőz most forróbb, a hídégvíz pedig hidegebb volt a szokottnál.

Amikor a brügölőben eldicsekedtem azzal, hogy elkezdek tanulni programozni aurdinót,  Tamás rögtön reagált, hogy akkor okvetlenül hívjam fel Rékát, mert ő meg ezt  tanítja.

Tamás egyébként azt javasolta, hogy fürdő után menjek el vele egy nagyon jó étterembe a közelben, ahol adnak fokhagymás pirítóson velős csontot. Igent mondtam és már össze is futott a nyál a számban. 

Mire felöltöztünk, számomra kiderült, hogy mivel már elmúlt két óra, ez nekem már nem fér bele az időmbe, mert Áron ½ 3-ra vár engem haza és kérte, hogy igyekezzek, mert minél előbb szeretne Dömsödre indulni.

Tamással az előcsarnokban találkoztunk és az elnézését kellett kérnem, hogy most nem tudok vele tartani, de majd legközelebb.

Időben hazaértem. Gyorsan mindent (Mannát is) bepakoltunk és indultunk a TESCO-ba.

Áronnal úgy osztottuk el a munkát, hogy ő intézi az üvegek visszaváltását, én pedig addig gyorsan bevásárolok ezt-azt. Volt abban Unikum, 0 %-os sör, töltött nápolyi, hekk, marha velős csont!!,mert még mindig arra voltam rákattanva, friss tej, és vettem magamnak is egy majdnem ugyanolyan Oral-B/Braun villanyfogkefét, mint az Ároné. 

Utána már együtt mentünk az önkiszolgáló pénztárhoz és vissza az autóhoz, hogy Mannának ne kelljen sokáig várnia a meleg autóban.

500 méterre voltunk még a háztól, amikor reklamáltam Áronnál, hogy minek váltottuk ki az éves horgász engedélyt, ha egész évben nem horgászik, én meg már olyan szívesen ennék egy kis rántott halat.

Alig, hogy kiszállunk az autóból, jön Béni. Gabika – mondja  - , fogtam nektek egy 2 kg-os pontyot. Hát – mondtam – Béni téged az Isten küldött.

Rögtön nekiálltam a halat megpucolni. Először levágtam a fejét és azt egy kis vízzel teli edénybe tettem, azzal a céllal, hogy azt majd egy halászlébe teszem. 

A halat megtisztítottam a pikkelyeitől és kibeleztem, majd bevittem, hogy egy kicsit megmossam, mielőtt felszeletelem. Mire újra kimentem, a hal fejnek hűlt helye volt. Egy macska ellopta.

Felszeleteltem és bepaníroztam a szeleteket és a fritőzben kisütöttem.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése