2015. szeptember 28., hétfő

Áron lebetegedett

Áron reggel azzal a rossz hírrel jött át, hogy nem érzi jól magát, hányingere van. Először is kértem, hogy feküdjön mellém és takaróddzon jól be. Átment Emőkéhez a takarójáért, azután mellém feküdt. Úgy éreztem, hogy nincs láza és a hőmérő se mutatott mást.

Lementem a gyermekorvosi rendelőbe és megnéztem, hogy mi a rendelési menetrend. A mai 11-13 óra között lesz.

Áron kérte, hogy hozzam át az iskola táskáját, mert abban van minden mai iskolai cucc. Átmentem Emőkéhez, ami még jó is lett, mert Emőke elaludt és késésben volt, de azért úgy indult, hogy kiadta az ukázt: Áronnak szőlőt, almát, diót, mézet, hogy mihamarabb gyógyuljon.

Áthoztam az iskola táskát és Emőke hozott hozzá még egy adagot.

Megírtam a Banggood-nak a reklamáló levelemet a bluetooth-os sztereó hangfallal kapcsolatosan.

11 óra után lementünk a gyermekorvosi rendelőbe és egy órán belül sorra kerültünk.  A doktornő háromféle gyógyszert is adott és szerdán szeretné Áront viszontlátni.

Megjöttek Kínából az ellenállások (húsz féle, fajtánként 50 darab), amikkel azt tervezem, hogy majd, amikor Áron a fizikából már a sorba és párhuzamosan kapcsolt ellenállások eredő ellenállását tanulják, akkor forraszthat demó összeállításokat, amiknek a fizika tanár biztosan fog örülni.

Áront visszafektettem az ágyba és elindultam a beszerző körutamon.
Adri hívott és megállapodtunk egy péntek 11:30-as időpontban az ideiglenes koronám ügyében.

Visszavittem a Nagyszeben téri Szabó Ervin könyvtárba a lejárt könyveket és hoztam újakat is. Sokan dicsérik Dragomán György munkáit és Áronnak is hoztam egy Rejtő Jenő (Piszkos Fred a kapitány) könyvet.

Visszafele CBA, ahol csillagászati áron kínálnak szinte mindent. Vettem tejet, tojást, szőlőt, a kis bódéban egy köménymagos cipót, a patikában viszont kiváltottam a gyógyszereket.

Hazaérve elkezdtem készíteni Áron egyik kedvencét a csurgatott tojáslevest. Csak egy ici-pici hibát követtem el: az egy kávéskanál ecet helyett egy evőkanálnyit tettem bele, amitől egy picit savanykásabb lett a keleténél.

A második fogás (túrós csusza sült szalonnával) viszont nagyon ízlett Áronnak.

Ágyban kapta az esti gyógyszer adagját és egy nagy lapostányéron a valóban gyógyító (alma, szőlő, dió és méz) adagját.

Nem szabad Áront három napra másra hagynom, mert annak mindig egy kicsit rossz eredménye marad. Remélem, hogy ha gondját viselem, akkor csütörtökön már majd mehet az iskolába.

Felhívtam Posta Lacit, mert a Scenic forgalmi engedélye, új műszaki vizsga híján két napja lejárt. Megbeszéltük, hogy holnap reggel a kertek alatt oda viszem és amilyen gyorsan csak lehet megcsinálja.

Este még felvettem a kapcsolatot a Kührnerékkel, mert Áron arra panaszkodott, hogy akárkinek ír, senki nem küldi el neki a házi feladatokat, meg egyáltalán azt, hogy melyik tantárgyból mit tanultak. Lacival beszéltem és megígérte, hogy Olivér mindjárt megírja Áronnak a levelet.


Emőke még átjött este meglátogatni a betegeskedő öccsét és megállapította, hogy én csúnyán néztem rá. Azt gondolom, hogy jól látta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése