2015. szeptember 12., szombat

Hatalmas amur

Már majdnem 9 óra, mire felkeltem, de nagyon jól aludtunk és kipihentük magunkat. Áron azt mondta, hogy szívesen jön velem a piacra, de sokáig kellett rá várni, amíg felcihelődik.

A piacon minden szükségest megvettünk (tej, tojás, zeller, petrezselyem, méz, paradicsom ivólé, kárpát kenyér), majd egyszer csak megláttam egy üvegmosó kefét és letettem a két, már megtelt nehéz nylon szatyrot, levettem a kefét és bementem kifizetni, majd legközelebb  otthon kérdeztem meg Áront, hogy hol van a két nylon szatyor.

Kétségbe vagyok esve attól a felismeréstől, hogy mennyire hülyülök. Uzsgyi bepattantam az autóba és 1000-el mentem vissza a piacra. Isten szeret engem, a két nylon szatyor érintetlenül ott volt, ahova letettem.

Elkészítettem a reggelit, közben kértem Áront, hogy hozzon be egy-két szép paradicsomot. Sütöttem sok bundás kenyeret, Áron pedig kint a kúp alatt tálalt. Megreggeliztünk. Áron átment Levente barátjához.

Reggeli után átvittem Pista bácsinak a Karcsi bácsi stégjéről készült fotókat. Pista éppen egy nagy amurt fárasztott már egy fél órája. Elkezdtem vele izgulni, majd segítettem a kiemelésben. Kivitte a fűre és hozta a mérleget, én pedig a fényképezőgépet. Szép darab volt (11,5 kg).

Onnan Gáborékhoz mentem. Segítettem Klárinak installálni a Dropbox-át. Közben persze pálinkáztunk és játszottam két parti sakkot Gáborral.

Már dél is elmúlt, amikor hazatértem és feltettem az ebédet (paradicsom leves, benne zeller levéllel és tésztával. Főfogásnak pedig zacskóban sült kacsa szárnytő petrezselymes burgonyával.)

Megint alma szedés és dió szedés, de azért egy kis napozás is belefért az élvezkedésbe.

Áron nagyon jól bírta a gyűrődést, mert a  paradicsom leves után az öt szárnytőből hármat evett meg a petrezselymes burgonyával.

Ebéd után átmentem Gabikáékhoz, hogy eldicsekedjek a bluetooth-os sztereó hangfallal.


Hazajövet, visszakértem Árontól a notebookot és megírtam a nap történéseit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése