2015. szeptember 18., péntek

Nagyit is visszük Dömsödre

Áron időben indult ugyan, de itthon felejtette az osztálytársainak szánt kiválogatott almákat. Bőséges reggeli után átnéztem a leveleimet. Áronnak ki kellene nyomtatnom egy sok oldalas Excel segédletet, amiből most tanulnak, de az itthoni nyomtatóban kifogyott a színes tóner. Megkértem egy volt kollégámat (P.L.), hogy legyen a segítségemre és majd bemegyek érte. Addig is még egyszer nekifutottam a Dömsödi nyomtató driver problémájának, de innen a távolból ez reménytelen.

Felhívtam Nóra nagyit, hogy mégis inkább ½ 3-ra jöjjön, mert hátha Áron korán hazaér és akkor korábban indulhatunk, Dömsödig ugyanis még sok helyen van elintézni valónk. ahelyett, hogy mindet részletezném, csak amit most látok, egy-egy sorban:

P.Zs. Igazgató úrnak leadni a konferencia anyagát,
A bányában felvenni Áron Excel nyomatait,
TESCO-ban bevásárlás és a PET palackok, meg egyéb üvegek visszaváltása,
Áronnak cipő vásárlása a DEICHMANN-ban,
Olivérék szülinapi ajándéka,
KLETT Magyar és Matemaikai  Felvételi feladatsorok (Lira),
Inverter leadása a motor tekercselőnél,
Tankolás,
Még három helyen vásárlás: Szigethalom Hentes (grill csirke, savanyúságok) és zöldséges (kukorica, zöldbab, dinnye, paprika) és Kiskunlacházán a Burek.

Igyekeztem mindent szisztematikusan összepakolni. Emőke áthozta Mannát, meg néhány nyugger készételt. Amikor Áron hazaért, be is tolt belőle egy milanói makarónit, mert mint mondta a suliban keveset adtak ebédre. Mostanában szerencsére jó az étvágya, viszont az iskolai kaja nem csak drágább lett, de kisebbek lettek az adagok is. Fő az, hogy ne induljunk el a hosszú útra úgy, hogy éhes.

A sok megálló úgy nyújtotta meg az utat Dömsödre, hogy bár csak háromkor tudtunk indulni, mert a Nóra nagyi egy fél órát késett, de csak hétre értünk a bázisra.

Mannát szabadlábra helyeztem és csak utána kezdtük el a bepakolást.

Áron kérte, hogy ma még ne kelljen foglalkoznia a magyar és a matematikai feladatsorokkal, majd holnap délután elkezdi.


Egy-két Unicum után nyolckor feltálaltam a grillcsirkét vacsorára és utána Áron megágyazott a nagyinak a bélyegező szobába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése