2015. szeptember 4., péntek

Gyalog tempóban a buszon

Áron időben indult el a suliba.

Én csak nyolc óra után szedtem össze magam. Reggeli után egy darabig pakolásztam az autóba, majd 11 órakor elindultam Laciékhoz. Fruzsinának átvittem a kefir gombáimnak a felét, mert a múltkori adagot a takarítónőjük kidobta.

Ott segítettem Lacinak a robogója szerelésében és még ottmaradtam náluk ebédre. Fruzsi nagyon finom lencselevest készített és utána rakott krumpli volt. Tekintettel arra, hogy Áronnak ma még nem volt ebédje, némi lelkiismeret furdalással fogadtam el az ebédet.

Rohantam volna haza. E. Laci levitt a 86-os buszig, amiről átszálltam ugyan a 8-as buszra, de az a BAH csomópontig csigalassúsággal haladt, mert mint ahogy a hírekben bemondták, a migránsok a Keleti pu.-ról gyalog indultak neki Ausztriába.

Otthon kerestem Mannát, de nekem nem jött elő. Addig is berámoltam a PET palackokat és összeállítottam a piros kosarat.

Áron is késve ért haza, mert ő is átélte a 8-as buszon a történteket. Emiatt persze nem izgattuk magunkat nagyon. Elkezdtünk pakolni az autóba és készülődtünk az indulásra. Áron is tett egy kísérletet Manna bekerítésére és neki sikerült is.

Ha nem is ½ 3-kor, de végre sikerült elindulnunk. Az M1/M7 közös szakaszán, mint minden autó, mi is felvettük a migránsokkal azonos gyalog tempót. Közben hallgattam Áron beszámolóját a suliban töltött mai napjáról.

A TESCO-ba érve, mind a négy ablakon hagytunk egy 1 cm-es rést, hogy Mannuska jobban bírja a hőséget és se PET palackok, se vásárlás, először Áron éhségén próbáltam csillapítani. Áron egy nagy szelet pizzát, én pedig egy csípős-savanyú levest ettem. Utána munkamegosztással szerveztük rövidre a dolgokat. Vettünk csirkecombokat, trappista sajtot, sört, radlert, ásványvizet, fügét. Még arra is volt gondom, hogy kérjek két-két nyomatot a pen drive-on lévő fotókról, amiket a Karcsi bácsinak készítettem a stégjéről.

A PET palackokból, meg a többi visszaváltott üvegből felkerekítve egy ezres bővítette Áron zsebpénzét, de olyan szerény, hogy alig akarta elfogadni.

Utána már nem mentünk vissza az autópályára, hanem Kamaraerdőn keresztül a régi 7-es úton mentünk az M0-ás felé.

Áronnal azt beszéltük meg, hogy most már a bázisig nem állunk meg sehol. Így is majdnem nyolc óra lett, amire odaértünk. Először Manna került szabadlábra, azután egy gyors kipakolás, locsolás, egy unikum és lefekvés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése