2015. szeptember 14., hétfő

SPS Egészség megörző Központ

Áron 7:17-kor lelépett. Én még egy picit visszaaludtam, de félálomban hallottam, hogy valaki járkál a lakásban. Nem nagyon törődtem vele, de azután felébresztett. Emőke volt az és igényelte, hogy velem is folytassa a döntéséről tegnap még Áronnal folytatott diskurzusát. Rám már csak az a feladat várt, hogy megerősítsem a döntésének a helyességét.

Kilenckor már nekem is fel kellett kelnem, mert megint sikerült bevennem a kefét és 10-re volt időpontom az SPS Egészség megőrző központban egy humbug vizsgálatra. A cég tulajdonképpen egészség megőrzéssel kapcsolatos varázseszközök (Biotron lámpa, víztisztító berendezés, és különféle lézeres és mágneses kütyük) eladására szakosodott. A tudatlan vásárlókat pedig, egy egyperces úgy nevezett mágneses rezonancia vizsgálattal, majd az azt követő egyórás rábeszélő szöveggel próbálja meggyőzni az eszköz megvásárlásának a fontosságáról.

Egy teljes egészségügyi állapotfelmérést, amit kórházban egy hét alatt több nagy tudású szakorvos, több milliós eszközökkel tud csak elvégezni, arról ebben az intézményben azt próbálják a becsábított páciensekkel elhitetni, hogy egy egyhetes gyorstalpaló tanfolyamot végzett 20 év körüli fiatalember egy notebookra feltelepített programmal és az érzékelőnek a tenyérből vett jeleiből egy perc alatt mindenre kiterjedően el tudja végezni a kiértékeléssel együtt. Ez szerintem súrolja a sarlatánság és a szélhámosság határát, ha nem meríti ki azt.

Rosszindulatú feltételezésem az, hogy ha úgy futtatják le a páciens nevére kiállított programot, hogy ő rá se teszi a tenyerét az érzékelőre, a program akkor is kiadja a súlyos abnormitás adatait, ami indokolja a különféle (méregdrága) eszközök haladéktalan megvásárlását. Látom, hogy nagy pénz van ebben a buliban. Szerintem a Fogyasztóvédelem előbb-utóbb ki fogja nyújtani erre a tevékenységre a karmait.

Elhatároztam, hogy végighallgatom a „színelőadást” és utána nem veszek semmit. Aláírtam ugyan egy vásárlási előszerződést, de van 14 napom, hogy meggondoljam magam. Remélem, hogy nem fogom elfelejteni a visszamondást. Legközelebb már akkor elejét fogom venni a dolgoknak, amikor hívnak  a felmérésre. Egyszerűen nem fogom elfogadni a meghívást. Egy teljes fél napom ráment erre a kirándulásra.

Hazajövet vettem a CBA-ban egy palack 2,8 %-os friss tejet és egy pár lecsókolbászt. Itthon összevontam a reggelit az ebéddel és megmelegítettem egy szelet rántott amurt és azt ettem kenyérrel és a majonézes kovászos uborkával.

Most, hogy Áron még nincs itthon, végre nyugodtan belenézhettem a számítógépbe. Megnéztem a levelezésemet és négy nap után csináltam egy kis Duolingót.

Azért megörültem, amikor Áron hazaért. Kicsit sántított, mert a tornaórán a bal lábával rosszul lépett. Megnéztem, nem volt megduzzadva, de azért azt javasoltam, hogy pihentesse és beborogattuk.

Rendeztem a 60 napos Arduino tanfolyam anyagát. Eddig a 60-ból 11 lecke érkezett meg. Egyelőre még kínai, de úgy csinálom, hogy párhuzamosan olvasgatom a C++ könyvvel. Szerintem sokat fog segíteni, ha már elkészítek egy-két próbapanelt.

Este vajas-májkrémes szendvics, almás pite-szilvás pite, vagy rántott hal volt, amit kínáltam vacsorára. Ezek közül Áron a süteményeket választotta.


Kivételesen leragadtam a TV előtt, hogy megnézzem a 15.-én 00 órakor életbe lépő új időszámítást, ami a Röszkei határon való beléptetésre vonatkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése