2015. szeptember 2., szerda

Az első valódi tanítási nap

Korán kidobott az ágy, mert Áron 7-éig nem kap ebédet. Gondoltam ne menjen üres gyomorral az iskolába. Főztem neki egy virslit, hozzá egy kacsazsíros pirítós kenyeret és egy pohár tej volt a végén. Az uzsonnás dobozába egy dupla májkrémes szendvics téli szalámival és mellé egy alma meg egy őszibarack került.

Áront 7-kor ébresztettem, de ma is csak 7:20-kor tudott elindulni.

Ha már felkeltem, akkor én is megreggeliztem.

3/4 8-kor sikerült elindulnom a Berencsi doktornőhöz. Sokan voltak a felülvizsgálaton, majdnem három órát kellett várnom, amíg sorra kerültem.

Közben felhívtam Nóra nagyit, hogy utána felmehetek-e hozzá.

Maga a vérvétel nem tartott 5 percnél tovább, de a többiek felülvizsgálata is rövid volt, csak sokan voltunk.

Nóra nagyi nagyon finom kapros zöldbabfőzelékkel kínált és hozzá megfőzött egy pár virslit. Beszámoltam neki az utóbbi idők történéseiről, egészen a suli kezdésig bezárólag.

Itthon nagyon határozottan hozzákezdtem a rendrakásához, mert amíg azon nincs rend, nem tudom felemelni a hangom Áron íróasztalán lévő kupival sem.

Kettő után megjött Áron. Jól érezte magát a suliban. Sokat mesélt, hátha akkor nem kell folytatnia a rendrakást. De kell.

Végre sikerült az Áron ákom-bákom kinézésű feljegyzéseiből három példányban nyomtatnom egy Excel táblába beírt órarendet. Legyen egy az íróasztala felett, egy második az én íróasztalom fölött és egy az iskolatáskájában.

Este még több rendbeli összetűzésem  volt Áronnal.

A vacsora amit készítettem nem felelt meg az elvárásainak, mert már előre kérte, hogy a kapros-tejfölös tökfőzeléke mellé neki ne rakjak a tányérjára se kolbásszal töltött sertéskarajt, se sült virslit, de még petrezselymes krumplit se.
Nyolckor kértem, hogy készítse ki a holnapi ruháit,fürdőszoba, fogmosás és lefekvés

Végül ½ 9-kor kellett volna mindezzel végeznie, de a lefekvésre és természetesen az ágybani Internetezésre csak később került sor.

Kérdeztem, hogy mielőtt elkezdett Internetezni, volt e fogmosás?
-          Igen volt.
Nekem gyanús lett és ezért a következő kérdés az volt, hogy melyik fogkefével mostál fogat, mert ezek szárazak. Kértem, hogy engem ne csapjon be és ne mondjon valótlant, most pedig azonnal mosson fogat.
A következő kérdés:
-          bepakolta-e az iskolatáskáját holnapra. „Igen, bepakoltam.”
-          Akkor egy kis ellenőrzés. Mutasd meg, hol van benne az „Üzenő füzet”?
-          Ja, az még nincs benne, de akkor most beteszem.
-          Rendben. Légy szíves mutasd meg, hol van benne a „Lecke füzet”?
-          Ja, az még nincs benne, de akkor most beteszem.
Ezekért tavaly rendszerint hozott egy egyest, amit nem helyeslek ugyan, de ha a tanárok így döntöttek, akkor ahhoz illik alkalmazkodni.
-          Rendben. Légy szíves mutasd meg, hol van benne a „Kotta a holnapi zongora órára”?
-          Ja, még az sincs benne, de akkor most beteszem.
Szóval ez így nem megy – mondtam – és én apa vagyok, nem rendőrkutya és én azt szeretném, ha ezeket elég lenne csak megkérdeznem, sőt később már azt sem és nem kellene egyenként leellenőriznem.

Elvettem a notebookot és még megkérdeztem, hogy hol van a kütyüje.
-          Azt nem tudom – mondta.

-          Ok, akkor jó éjszakát! – és eloltottam a villanyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése