2015. október 18., vasárnap

Egy kis kerti munka

Hajnalban Áron beengedte Mannát és egyúttal közölte vele, hogy ma már nem mehet ki.

Délelőtt kerestem a találkozást Gulyás Lacival, de senkit nem találtam otthon. Juditéknál is csak Leventével tudtam beszélni. Hívtam őket, hogy ha van kedvük, akkor jöjjenek át hozzánk kora délután, de azt vegyék figyelembe, hogy délután háromkor mi már elkezdjük a készülődést hazafelé.

Még arra is maradt időm, hogy Benézzek Gabikáékhoz.

Áron egész nap csak a számítógépen lóg. Engem nagyon elszomorít, hogy nem foglalkozik az iskolai dolgaival, nem gyakorol a zongorán, nem duolingózik és nem végzi el a felvételi feladatsorokból a megállapodott napi egy feladatot. Arról már nem is beszélve, hogy ilyenkor, amikor nem esik, akkor jobban tenné, ha egy kicsit a levegőn lenne, mozoghatna, kerékpározhatna, de legalább csinálna néha néhány fekvőtámaszt, felülést, hogy jó legyen a testi kondíciója.

Kimegyek a kertbe és kiszedem az egyik paradicsomosból a karókat és a csicsókákat és elkezdem felásni, majd kigereblyézni a felásott részből a gyomokat. Az idő erre kiváló, mert langyos a levegő, néha még a nap is kisüt és az elmúlt napok esőzése jól fellazította a talajt.

Később megkérdeztem Zoli bácsit, hogy elfogadna-e egy kis csirkelevest. Áthozott egy jó nagy edényt, aminek örültem, mert ennyivel mi nem tudnánk megbirkózni. Amíg szedtem a nagy fazékból a levest, addig azt mondta, hogy helyettem folytatja az ásást.

Megint szedek egy kis diót és almát otthonra.

Gondosan futárszállításra alkalmas módon becsomagolom Norcikám diótortáját és a Samó diófájáról összegyűjtött összes diót. A Samó féle diót könnyű megkülönböztetni az összes többitől, mert amíg a többi alakra inkább hasonlít egy rögbi labda formájára, addig a Samó féle szinte szabályos gömb alakú.

Jutka és Levente csak jóval három után jöttek át, ezért velük már csak futtában tudtunk beszélgetni, mert készülődtünk a haza indulásra.

Végül 4 óra előtt öt perccel tudtunk elindulni, ami majdnem időben van, de útközben még meg kellett állnunk az ENVI kútnál tankolni.

Hazaérve Áron még felment a lakásba és csak onnan ment Krisztáékhoz angol órára. Sorban felcipekedtem. Nyolc órakor megjött.

Emőkének nem tudtuk átadni a neki hozott dolgokat (Mannát, LED izzókat, mézpumpát és a neki szedett diót és almát), mert csak később jött haza, mint ahogyan mi lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése